Evinizde antika sarı kupa setleri artık bir servet…

Evinizde antika sarı kupa setleri artık bir servet…

Son yıllarda her evde bulunan ve antika değeri taşıyan sarı fincan takımları büyük ilgi görüyor. Bugün bu fincan takımlarının ortalama fiyatı 2 bin 250 TL'ye ulaştı.

Antika ve kullanışlı olmaları bunları değerli kılsa da koleksiyonerler kupa pazarı arayışlarını hızlandırdı…

Sarı fincanlar servet değerinde

1980'li ve 1990'lı yıllar arasında popüler hale gelen ve hemen hemen her evde bulunan sarı fincan takımları, artık koleksiyoncuların antikacıların gözdesi haline geldi.

Kupaların değerini artıran en önemli faktörler dayanıklılıkları ve durumları olsa da antika değeri, kullanışlılık ve estetik gibi kriterler ödenecek tutarı artırabilmektedir. Özellikle Anchor Hocking imzasını taşıyan orijinal ürünler alıcılar tarafından tercih edilmektedir.

Fincanları satarken antikacılara dolandırılmayın!

Antika satıcıları sosyal medyada bu tür fincan takımlarını yüksek fiyatlara istediklerinin reklamını yapıyor. Ancak bu durum dolandırıcıların da dikkatini çekti. Benzerlerini antika fiyatlarla satmaya çalışan dolandırıcıların sayısı her geçen gün artıyor.

Bu özel kupa takımları bitpazarı sitelerinde ve büyük sitelerde 2.250 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. Antika satıcıları da bu indirimler için gram altınla rekabet eden daha yüksek fiyatlar sunabiliyor. Antik Çağ'dan kalma aile yadigârı olan bu fincanlar, sahiplerine ek bir gelir kaynağı oluşturuyordu.

1905 yılında Ohio, Amerika Birleşik Devletleri'nde kurulan züccaciye üreticisi Anchor Hocking, o zamandan beri satış ve üretime devam ediyor. Ancak firma dönem ürünleri yerine daha modern ürünler üretmeyi tercih ediyor. Bu değişiklik, Antik Sarı setlerin değerini daha da artırıyor.