Dilekçeyi verene 40 yaşında emekli olabilir! erken emeklilik için yeni detaylar

Dilekçeyi verene 40 yaşında emekli olabilir! erken emeklilik için yeni detaylar

TBMM Genel Kurulu’nda Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ile alakalı düzenlemelerle ilgili “Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” kabul edildi.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na geçen yeni maddeyle ilgili kanunlara göre, teklifin yürürlüğe girdiği tarihten sonra maaş bağlanması talebinde bulunanlardan yaşlılık ya da emekli aylığı bağlanacak olanlar, söz konusu kurallarla yaş haricindeki diğer koşulları taşımaları durumunda yaşlılık ya da emekli aylığından faydalanacak. Prim gün sayısı ve çalışma süresi dolmuş olan vatandaşlar, emeklilik hakkına sahip olacak.

Uzun zamandan beri emeklilik hayaliyle yaşayan vatandaşlar için mutlu edecek gelişmeler yaşanıyor! Sosyal Güvenlik Kurumu’nun açıklamış olduğu yeni düzenlemelere göre, 40 ile 56 yaş arasında olan kişilerin emekliliğe geçiş süreci çok daha hızlı bir şekilde ilerleyecek.

Erken emeklilik günümüzde çok da uzak bir hayal değil; yapılan en son yasal düzenlemeler sayesinde kolay ulaşılabilir bir gerçeklik durumuna geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yapmış olduğu yeniliklerle, emekliliğe adım atabilme süreci hız kazanmaya başladı. İşte SGK’nın duyurmuş olduğu, emeklilik yolunu size daha kısa sürede açacak yeni yasal düzenlemeler...

Erken emeklilik için farklı yollar

Prim gününüz yetmiyorsa ya da emeklilik hakkınızı güvence altına almak istiyorsanız, ikramiye ve borçlanma seçenekleri son derece iyi fikirler olabilir. Doğum veya askerlik borçlanması gibi farklı yöntemlerle, emekliliğinize kavuşmanız çok daha kolay olacaktır. Aynı zamanda, sağlık durumunuz doğrultusunda erken emeklilik seçenekleri de belirli koşullar dahilinde mümkün olacaktır.

Emeklilik için artık beklemeye gerek yok

Emeklilik için beklemek artık sizi yormayacak. Bir tek başvuru yaparak 40, 41, 45 yaşında emeklilik hayalinizde kavuşabilirsiniz. SGK’nın sunmuş olduğu yeniliklerle, vatandaşlar emeklilik işlemlerini daha problemsiz ve sıkıntısız bir şekilde gerçekleştirebilecek. Borçlanma, sağlık durumu ve ikramiye gibi faktörler, erken emekliliğe ulaşmak için kilit noktaları ön plana çıkarır. Dijital ve teknolojik dönüşümün gücüyle, yapılan yeni düzenlemeler emeklilik sürecini çok daha kolay bir hale getirecektir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz