3600 ek gösterge son durum: 2024'te beklenen gelişmeler neler?

3600 ek gösterge son durum: 2024'te beklenen gelişmeler neler?

3600 ek gösterge nedir?Memurların maaşlarını, emekli olduklarında alacakları aylıkları ve emekli ikramiyelerini belirlemede kritik bir rol oynayan ek gösterge, kamu çalışanları için önemli bir husustur.

Ek göstergenin yüksek olması, emekli aylıklarının ve ikramiyelerinin de yüksek olacağı anlamına gelir. Bu nedenle, birçok memur, unvanları için belirlenen ek gösterge rakamlarının yüksek olmasını arzu etmektedir.

3600 ek gösterge torba yasada var mı?

Son dakika gelişmelerine göre, 3600 ek gösterge düzenlemesi, Meclis tarafından ele alınan Torba Yasa içinde yer almaktadır. Bu yasa kapsamında, 3600 ek gösterge düzenlemesinin hayata geçirilmesi beklenmektedir.

Yaklaşık 5,3 milyon kamu çalışanını ilgilendiren bu düzenleme, birinci dereceye yükselen devlet memurları ve belirli meslek gruplarını kapsamaktadır. Bu meslek grupları arasında polisler, öğretmenler, hemşireler ve din görevlileri bulunmaktadır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamalarına göre, 3600 ek gösterge düzenlemesinin en kısa sürede hayata geçirilmesi planlanmaktadır. Torba Yasa'nın tüm maddelerinin Meclis'ten geçmesiyle birlikte, bu düzenlemenin kabul edilmesi beklenmektedir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz