Kamuda Devrim! 6 Farklı Model ile Eski Çalışma Sistemine Elveda! En İlginç Model : Değişken Zaman...

Kamuda Devrim! 6 Farklı Model ile Eski Çalışma Sistemine Elveda! En İlginç Model : Değişken Zaman...

Hükümet tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan kamuda tasarruf önlemleri kapsamında, kamu personelinin çalışma sisteminde de bazı değişiklikler yapılması planlanıyor

Kamuda Çalışma Sistemi Değişiyor! 6 Yeni Model Gündeme Geldi

Kamu Personelinde Esnek ve Uzaktan Çalışma Mümkün Olacak

Hükümet tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan kamuda tasarruf önlemleri kapsamında, kamu personelinin çalışma sisteminde de bazı değişiklikler yapılması planlanıyor. Bu değişikliklere göre kamu personeline esnek çalışma, uzaktan çalışma ve kısmı zamanlı çalışma gibi farklı çalışma modelleri sunulacak.

Yeni Çalışma Sisteminde Hangi Modeller Var?

Hazırlanan esnek çalışma yönetmeliği taslağına göre kamuda 6 farklı çalışma modeli uygulanacak:

  1. Esnek Çalışma: Bu modelde, personelin çalışma saatleri ve yeri işveren tarafından belirlenen sınırlar içerisinde esnek bir şekilde düzenlenebilecek.
  2. Değişken Zamanlı Çalışma: Bu modelde, personelin günlük veya haftalık çalışma süresi değişken olabilecek, ancak toplamda haftalık yasal çalışma süresini aşmayacak şekilde düzenlenecek.
  3. Yoğunlaştırılmış Çalışma: Bu modelde, personelin belirli bir süre içerisinde normalden daha fazla çalışarak, daha sonra bu fazla çalışılan süreyi telafi edebileceği bir çalışma şekli uygulanacak.
  4. Uzaktan Çalışma: Bu modelde, personelin belirli altyapı ve teknolojik imkanlara sahip olması şartıyla ofise gitmeden evden veya başka bir uzak lokasyondan çalışma imkanı sunulacak.
  5. Kısmi Zamanlı Çalışma: Bu modelde, personelin normal çalışma süresinin yarısından az olacak şekilde çalışmasına imkan sağlanacak.
  6. Akademik Eğitim Amaçlı Çalışma: Bu modelde, personelin belirli bir süre için eğitim veya araştırma yapmak üzere görevlendirilmesi halinde, bu sürenin çalışma süresinden sayılması imkanı sunulacak.

Hangi Kamu Kurumlarında Uygulanacak?

Esnek ve uzaktan çalışma modelleri, tüm kamu kurumlarında kademeli olarak uygulanacak. Özellikle internet tabanlı uygulamalar kullanan ve büyükşehirlerde bulunan kurumlarda bu modellerin daha hızlı yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Uzmanlar Ne Diyor?

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, esnek ve uzaktan çalışma modellerinin kamuda verimliliği ve çalışan motivasyonunu artıracağını savunuyor. Bayram, bu modellerin özellikle büyükşehirlerde trafik sorununun azalmasına ve çalışanların ailelerine daha fazla zaman ayırmalarına da katkı sağlayacağını belirtiyor.

Kamuda yeni çalışma sistemine geçiş, kamu personelinin çalışma hayatında önemli değişikliklere yol açacak. Bu değişikliklerin hem kamuya hem de çalışanlara birçok fayda sağlaması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz