Öğretmenlerin il dışı atama (yer değiştirme) sonuçları sayfası…

Öğretmenlerin il dışı atama (yer değiştirme) sonuçları sayfası…

Öğretmenlerin iller arası yer değiştirme başvuruları sona erdi ve şimdi gözler atama sonuçlarına çevrildi. Millî Eğitim Bakanlığı, bu yılın atama takvimini duyurmuştu ancak bekleyiş sürüyor. Peki, öğretmen il dışı atama sonuçları ne zaman açıklanacak?

Millî Eğitim Bakanlığı'nın duyurusuna göre, öğretmenlerin il dışı tayin başvuruları belirlenen tarihler arasında tamamlandı. Şimdi ise atama sonuçları merakla bekleniyor. Öğretmenler, atama sonuçlarını MEBBİS ekranı üzerinden takip edebilecekler.

Öğretmen il dışı atama sonuçları ne zaman açıklanacak?

2024 Yılı Öğretmenlerin İller Arası İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Sonuçları MEB tarafından açıklandı.

İl dışı yer değiştirme sonuçlarına aşağıda ki linklerden ulaşabilirsiniz.

MEBBİS kullanıcı hesabınız ile sonucunuzu öğrenmek için tıklayınız.

e-Devlet kullanıcı hesabınız ile sonucunuzu öğrenmek için tıklayınız.

MEB, atama sonuçlarını 11 Haziran 2024 tarihinde açıklayacak. Bu tarih öğretmenler için oldukça önemli, çünkü yeni görev yerlerine bu sonuçlar doğrultusunda hazırlanacaklar. Öğretmenler, atama sonuçlarını resmi kanallardan takip edebilirler.

Öğretmenlerin il dışı atama başvuruları, belirtilen tarihler arasında elektronik ortamda yapıldı. Başvuruların ardından, atama işlemleri belirli kriterlere göre yapılacak. Hizmet puanı üstünlüğü esas alınacak ve atamalar bu doğrultuda gerçekleştirilecek.

Hizmet puanı eşitliği durumunda, öncelik öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana verilecek. Eşitlik devam ederse, atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecek. Bu atama süreci, ilan edilen kontenjanlar dâhilinde gerçekleştirilecek.

Öğretmenler, atama sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte yeni görev yerlerini öğrenecekler ve 2024-2025 eğitim-öğretim yılına hazırlıklarını yapacaklar. MEB'in duyurularını takip etmek ve resmi kanallardan bilgi almak önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz