YKS 2024 soruları ve cevap anahtarı: Öğrenciler merakla bekliyor

YKS 2024 soruları ve cevap anahtarı: Öğrenciler merakla bekliyor

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2024'ün heyecanı tüm Türkiye'yi sardı. 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek olan bu önemli sınavın birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT), 81 ilde sabah saatlerinde başladı.

Öğrenciler sınavda ter dökerken, gözler TYT soruları ve cevap anahtarlarının ne zaman açıklanacağına çevrildi.

TYT Sınavı Detayları

  • Sınav Tarihi: 9 Haziran 2024
  • Soru Sayısı:
    • Türkçe: 40
    • Sosyal Bilimler: 20
    • Temel Matematik: 40
    • Fen Bilimleri: 20
  • Sınav Süresi: 165 dakika
  • Başlama Saati: 10.15

YKS soruları ve cevapları nerede ve ne zaman açıklanacak?

ÖSYM'nin genellikle merkezi sınavların ardından aynı gün içinde soruları ve cevap anahtarlarını erişime açtığı biliniyor. Bu yıl da YKS soruları ve cevap anahtarlarının, AYT ve YDT oturumlarının tamamlanmasının ardından, yani 9 Haziran Pazar günü açıklanması bekleniyor.

YKS soruları ve cevapları, ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan osym.gov.tr adresinde yayımlanacak. Adaylar, bilgisayar, tablet veya telefon gibi cihazlar üzerinden sorulara ve cevap anahtarına kolayca erişebilecekler.

  1. ÖSYM'nin resmi sitesine girin.
  2. Ana sayfada "YKS Soruları ve Cevap Anahtarı" duyurusunu bulun.
  3. İlgili linke tıklayarak sorgulama ekranına erişin.
  4. Soruları ve doğru cevapları inceleyin.

Sınav sonuçlarının açıklanma tarihi

ÖSYM'nin yayınladığı takvime göre YKS 2024 sonuçları, 17 Temmuz 2024 Çarşamba günü açıklanacak. Sonuç ekranında adayların testlerdeki doğru ve yanlış cevap sayıları, TYT puanı, başarı sıraları gibi detaylar yer alacak.

YKS'de puan hesaplaması yapılırken 4 yanlış cevabın 1 doğruyu götürdüğünü unutmamak gerekir. Her test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenerek ham puan hesaplanır ve bu puanlar, standart sapma ve ortalamalar kullanılarak nihai puanlara dönüştürülür.

Kurallara uymayan öğrenciler

Sınav kurallarına uymayan, kopya çeken veya kopya çekmeye teşebbüs eden öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacak. Sınava atandığı salon ve sırada girmeyen adayların sınavları da iptal edilecek.

YKS 2024'te tüm adaylara başarılar dileriz! Sınav sürecinde sakin kalmak ve kurallara uymak başarıyı getirir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz