Tüm Türkiye'ye Müjde! Endişeler Bitti: O Başkan Seçildi...

Tüm Türkiye'ye Müjde! Endişeler Bitti: O Başkan Seçildi...

Türkiye'nin en üst mahkemesini yönetme ve adalet sisteminin işleyişini denetleme sorumluluğunu üstlenecek başkan nihayet seçildi.

Yargıtay'a Yeni Başkan Seçildi: Ömer Kerkez!

Uzun süren bir seçim maratonunun ardından Yargıtay'ın yeni başkanı belli oldu. Yargıtay Başkanlığı'na 37. tur oylamada 193 oy alan Ömer Kerkez seçildi.

Ömer Kerkez Kimdir?

  • 1966 yılında Antakya'da dünyaya gelen Ömer Kerkez, ilk, orta ve lise eğitimini Antakya'da tamamladı.
  • 1988 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.
  • Mezuniyetinin ardından vatani görevini Trabzon'da tamamladı.
  • Hatay hakim/savcı adayı olarak mesleğe başlayan Kerkez, pek çok il ve ilçede önemli görevlerde bulundu.
  • Elbistan, Kozluk ve Erzin Cumhuriyet Savcılığı görevlerini yürüttü.
  • 2017 yılında Yargıtay üyeliğine seçildi.
  • Halen Yargıtay Üçüncü Hukuk Dairesi Başkanlığı görevini yürütmektedir.
  • Ömer Kerkez evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yargıtay Başkanlığı Seçimi:

Yargıtay Başkanlığı seçimi, 2023 yılında yapılan Anayasa değişikliği ile birlikte değişti. Yeni sistemde, Yargıtay üyeleri arasından en fazla oy alan üç aday, Cumhurbaşkanı tarafından belirleniyor. Ardından, bu üç aday arasından TBMM Genel Kurulu tarafından gizli oylama ile Yargıtay Başkanı seçiliyor.

  1. turda adaylardan biri çekilmesi üzerine kalan iki aday arasında yapılan 37. tur oylamada Ömer Kerkez 193 oy alarak Yargıtay Başkanlığı'na seçildi.

Ömer Kerkez'in Yeni Görevi:

Yargıtay'ın yeni başkanı olarak Ömer Kerkez, Türkiye'nin en üst mahkemesini yönetme ve adalet sisteminin işleyişini denetleme sorumluluğunu üstlenecek. Kerkez'in önümüzdeki dönemde adalet sisteminin iyileştirilmesi ve bağımsızlığının güçlendirilmesi için çalışmalar yapması bekleniyor.

Ömer Kerkez'in seçilmesi, Yargıtay'da yeni bir dönemin başlangıcını temsil ediyor. Kerkez'in deneyimi ve vizyonu ile Yargıtay'ın daha adil ve şeffaf bir hale gelmesi umut ediliyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz