Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,  Yeni Vergi Paketi Hakkında Bilgi Verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Yeni Vergi Paketi Hakkında Bilgi Verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Yeni Vergi Paketi Hakkında Bilgi Verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Habertürk ve BloombergHT ortak yayınında Fevzi Çakır'ın sorularını yanıtladı. Bakan Şimşek, vergi paketinde nelerin yer aldığına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Vergi Paketinde Neler Var?

Bakan Şimşek, bugünkü vergi paketinde yer alan düzenlemeleri şu şekilde özetledi:

  1. Asgari Kurumlar Vergisi: Vergi paketinde, çok uluslu şirketlerden asgari kurumlar vergisi alınması öngörülmektedir. Bu uygulama, Türkiye’de faaliyet gösteren tüm şirketler için geçerli olacak şekilde tasarlanmıştır.

  2. Yap-İşlet-Devret Projeleri: Yap-işlet-devret modeliyle yapılan projelerde yer alan firmaların vergi oranlarını, mevcut kurumlar vergisi oranlarının üzerine çıkartmayı planladıklarını belirten Şimşek, bu düzenlemenin taslak çalışmaları üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

  3. Bahşiş ve Moto Kurye: Vergi paketinde bahşişler ve moto kuryelerle ilgili herhangi bir düzenlemenin bulunmadığını açıkladı.

Bakan Şimşek, vergi paketinin, adil bir vergi sisteminin oluşturulması ve ekonomik faaliyetlerin daha etkin bir şekilde denetlenmesi amacıyla hazırlandığını vurguladı. Yap-işlet-devret projelerindeki vergi oranlarının artırılması planı, bu projelerin devlet bütçesine olan katkısını artırmayı hedefliyor.

Vergi paketiyle ilgili detayların ilerleyen günlerde netleşmesi ve kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

4o

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz