Cumhurbaşkanı Erdoğan Asgari Ücret Maaş Zammı İçin 1+0.5 Formülünü Verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Asgari Ücret Maaş Zammı İçin 1+0.5 Formülünü Verdi!

Asgari Ücrete Ara Zam Gelmeyecek: Erdoğan ve Işıkhan Netleştirdi!

Milyonlarca asgari ücretliyi heyecanlandıran asgari ücret zammı ile ilgili son dakika haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi.

Erdoğan ve Işıkhan, asgari ücrete Temmuz ayında ara zam yapılmayacağını açıkladı. Bu açıklama, asgari ücretli çalışanlar için hayal kırıklığı yarattı.

SGK uzmanlarının aksine, asgari ücret Temmuz'da güncellenmeyecek. Ocak 2024'te yapılan zam tüm yılı kapsayacak şekilde belirlenmiş durumda.

Asgari ücretliler, SGK uzmanlarının zam geleceği yönündeki açıklamalarına tepkili. Kendilerine umut verildiğini ve kandırıldıklarını savunan asgari ücretliler, sosyal medyada tepkilerini dile getiriyor.

Sonuç olarak, asgari ücrete ara zam beklentisi sona erdi. Asgari ücretli çalışanlar, yeni zam için Ocak 2025'i beklemek zorunda kalacak.

Ancak Erdoğan'ın masasında 1+0.5 formülü var. Buna göre yılda bir kez zam kararı değişiyor. Bunun yerine bir kez enflasyon zammı bir de üzerine ek yıllık enflasyon oranının yarısı kadar zam yapılması planlanıyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

16 Yorum