Çalışanlar Dikkat: Asgari Ücrete Temmuz Ayında Zam Geliyor mu? Bakandan Son Dakika Açıklaması!

Çalışanlar Dikkat: Asgari Ücrete Temmuz Ayında Zam Geliyor mu? Bakandan Son Dakika Açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti TBMM grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Işıkhan, enflasyon verilerinin oldukça iyi olduğunu belirterek zam konusuna değindi.

Temmuz'da Asgari Ücrete Ara Zam Var mı?

Asgari ücret zammı ile ilgili son gelişmeler yakından izleniyor. Özellikle Temmuz ayında asgari ücrete ek zam yapılıp yapılmayacağı büyük merak konusu. 2022 ve 2023 yıllarında asgari ücrete Ocak ve Temmuz aylarında yapılan zamlar sonrasında, Ocak 2024'te asgari ücret 17 bin 2 liraya yükseltilmişti. Çalışanlar ve işverenler yeni bir zam olup olmayacağını araştırırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan net bir açıklama geldi.

Bakan Işıkhan'dan Son Dakika Açıklaması Detayla

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti TBMM grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Işıkhan, enflasyon verilerinin oldukça iyi olduğunu belirterek, Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmayacağını ifade etti. "Aralık ayındaki düşüncemiz neyse aynı şekilde devam ediyor. Enflasyonla ilgili verilerimiz oldukça iyi geliyor. Hiçbir ara zam gündemimizde yok." dedi.

Emeklinin Refah Payı

Bakan Işıkhan, "Temmuz ayında emekliye ekstra bir refah payı olabilir mi?" sorusuna ise "Şu an her şey için çok erken, Temmuzu bekleyelim." yanıtını verdi. Bu açıklama, emekli maaşlarına yapılacak olası ek zamlarla ilgili belirsizliği sürdürüyor.

Temmuz'da Asgari Ücrete Ek Zam Yapılacak mı?

Normal şartlarda asgari ücret her yıl yeniden belirleniyor. Ancak 2022 ve 2023 yıllarında asgari ücret enflasyon sebebiyle yılda iki kez arttı. 2022 Ocak ayında 4.253 lira olan asgari ücret, Temmuz ayında 5.500 liraya yükseltildi. 2023 yılında ise Ocak ayında 8.506 lira olan asgari ücret, Temmuz zammıyla birlikte 11.402 liraya çıktı.

Son olarak Ocak 2024'te yapılan zam ile asgari ücret 17 bin 2 liraya yükseltildi. Emekli ve memur maaşlarına Temmuz ayında yapılacak artışlar öncesinde asgari ücrete zam iddiaları gündeme geldi. Bakan Işıkhan, asgari ücrete ikinci zam yapılacağı tartışmalarına son noktayı koyarak, "Öyle bir konu gündemimizde yok. Başta nasıl bir karar aldıysak şu an süreç bu şekilde devam edecek. Temmuz ayında enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak." açıklamasında bulundu.

Asgari Ücret Zammı Ne Zaman?

2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılması planlanmıyor. Asgari ücret zammı 2025 yılının Ocak ayında yapılacak. TCMB Başkanı Fatih Karan, 2024 yıl sonu enflasyon tahminini 2 puanlık güncellemeyle yüzde 38'e yükselttiklerini açıkladı. Asgari ücret zam oranları belirlenirken işçi ve işveren sendikaları bir araya gelecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek komisyon toplantısının ardından 2025 yılında geçerli olacak asgari ücret belirlenecek.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz