Asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı gündem oldu: İşte son durum!

Asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı gündem oldu: İşte son durum!

Emekli zamlarının açıklanmasıyla birlikte asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı konusu gündeme oturdu. Enflasyon karşısında ezilen milyonlarca çalışan, asgari ücrete ek zam beklentisi içine girdi. Peki, asgari ücrete ara zam yapılacak mı?

Asgari Ücrette Son Durum

Asgari ücrette yapılan son düzenlemeler şu şekildedir:

  • 2022 Ocak: 4.253 TL
  • 2022 Temmuz: 5.500 TL
  • 2023 Ocak: 8.506 TL (yüzde 54,5 artış)
  • 2023 Temmuz: 11.402 TL
  • 2024 Ocak: 17.002 TL

Hükümetin Açıklamaları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ara zam yapılmasıyla ilgili sorulara net yanıt verdi. Bakan Işıkhan, "Asgari ücrette herhangi bir artış olmayacak. Geçen Aralık ayında bunu ifade etmiştik. Göstergeler olumlu geliyor. Aralık ayında asgari ücreti yeniden belirlemek üzere bir araya geleceğiz." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise asgari ücrete önümüzdeki aylarda artış yapılmayacağını belirterek, hükümetin enflasyonla mücadeleyi önceliklendirdiğini söyledi. Dağ, "Temmuz ayında 'asgari ücretle ilgili bir süreç olacak mı?' derseniz, olmayacağını ifade edebilirim. Enflasyonu düşürmemiz lazım, esas mücadelemiz bu olmalı." şeklinde konuştu.

Merkez Bankası'ndan Tek Zam Uyarısı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, hükümete gönderdiği bir mektupta asgari ücretin yılda bir kez güncellenmesi gerektiğini vurguladı. Merkez Bankası'nın metninde, "Asgari ücretin yılda bir kez güncellenmesi, öngörülen dezenflasyon patikasının tesis edilmesi açısından kritik bir önem taşımaktadır." ifadeleri yer aldı.

Ekonomistler, 2024 yılı içinde asgari ücrete ek zam yapılmayacağını öngörüyor. Enflasyonla mücadelenin öncelikli olduğunu belirten uzmanlar, asgari ücretin mevcut durumda sabit kalacağını ifade ediyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

2 Yorum