18 Nisan'da Ortak Sınavlar Tekrarlanacak!

18 Nisan'da Ortak Sınavlar Tekrarlanacak!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 26-27 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen Türkçe, Türk dili ve edebiyatı, matematik dersleri sınavları, 18 Nisan'da tekrar düzenlenecektir.

Bu kararın alınmasının ardında, bazı öğrencilerin sınavlara katılamaması veya katılanların adil bir ortamda sınava girememesi gibi nedenler bulunmaktadır.

Hangi Derslerden Tekrar Sınav Yapılacak?

18 Nisan'da tekrarlanacak olan ortak sınavlarda Türkçe, Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri yer alacaktır. Bu derslerde sınava girmesi gereken öğrenciler, geçerli bir mazereti olanlar veya sağlık raporu alanlar için ikinci bir şans sunulmuş olacaktır.

Kimler Girecek?

Ülkemizdeki 9. ve 6. sınıf öğrencileri, 26-27 Mart tarihlerinde yapılan sınavlara katılamayanlar veya geçerli bir mazereti olanlar, 18 Nisan'da tekrarlanacak sınavlara girebileceklerdir. Bu öğrenciler, sınavlara girmeme gerekçelerini yazılı olarak okul yönetimlerine sunmaları halinde tekrarlanan sınavlara katılma hakkına sahip olacaklardır.

Nasıl Katılacaklar?

Sınava katılmayan öğrenciler, okul yönetimlerine yazılı olarak sınavlara katılamama gerekçelerini sunmalıdır. Bu gerekçeler sağlık raporu veya veli dilekçesi ile ispatlanabilir. Sağlık raporu alan öğrenciler, raporlarını en geç 5 gün içerisinde okul yönetimine teslim etmelidir. Geçerli bir mazereti olmayan öğrenciler, sınavlara katılamayacak ve e-okuldaki not hanelerine sıfır hükmünde olan "G" notu verilecektir.

Bu şekilde, öğrencilere adil bir ortamda sınav yapılması ve eşit fırsatlar sunulması amaçlanmaktadır. Öğrencilerin eğitim hayatlarına olumlu yönde katkı sağlamak amacıyla alınan bu karar, eğitim sisteminin iyileştirilmesine yönelik atılmış önemli adımlardan biridir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

6 Yorum