Yurt Dışı Telefonu Olanlara Şok: Ticaret Bakanlığından Şaşırtan Telefon Kararı

Yurt Dışı Telefonu Olanlara Şok: Ticaret Bakanlığından Şaşırtan Telefon Kararı

Ticaret Bakanlığı yurtdışı telefonlar hakkında çok önemli bir karara imza attı. Bu karardan birçok insan etkileniyor. Dikkat! Paranız yanabilir...

Ticaret Bakanlığı'ndan flaş karar: Yurt dışından getirilen ikinci cep telefonlarının ülkeye girişi yasaklandı. Bu yeni düzenleme ile birlikte, gümrük vergisi ödense bile ikinci bir cep telefonu Türkiye'ye sokulamayacak.

Neden Yasaklandı?

Bu yeni düzenlemenin amacı, muafiyet fazlası getirilen cep telefonlarının yurda girişinde yaşanan vergi kayıp ve kaçakçılığının önüne geçmek.

Ne Kadar Cep Telefonu Getirebilirim?

Yolcular, yabancı misyon mensupları hariç, üç takvim yılında sadece 1 adet cep telefonu getirebilecek. Bu cep telefonunun da yolcunun kimlik numarasına kayıtlı hatlarla kullanılması ve gümrük vergilerinden muaf olması için kişisel eşya statüsünde olması gerekiyor.

Muafiyet Sınırını Aşan Telefonlar Ne Olacak?

Yolcuların beraberlerinde muafiyet sınırını aşan cep telefonları ile gelmeleri halinde, bu telefonlar gümrükte el konulacak ve iki kat gümrük vergisi ödenerek sahibine teslim edilecek.

Yasak Geçici Mi?

Hayır, bu bir kalıcı düzenleme. Artık yolcular, gümrük vergisi ödese bile ikinci cep telefonu getiremeyecek.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:

  • Yolcu beraberinde hediyelik eşya statüsünde veya posta/hızlı kargo taşımacılığı yoluyla cep telefonu getirmek de yasak.
  • Muafiyet sınırını aşan cep telefonlarının IMEI numaraları Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna bildirilecek.
  • Yolcular, muafiyet fazlası cep telefonlarını 3 ay boyunca gümrük ambarlarında bekletebilir ve bu süre içerisinde tekrar yurt dışına çıkarken geri alabilirler.

Bu yeni düzenleme hakkında daha fazla bilgi için Ticaret Bakanlığı'nın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Ek Kaynaklar:

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz