Yaz sıcakları kapıda: O tarihte sıcak hava dalgası geliyor!

Yaz sıcakları kapıda: O tarihte sıcak hava dalgası geliyor!

Herkesin beklediği sıcak havalar için tarih verildi. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, yaz sıcaklarının geliş tarihini açıkladı.

Haziran ayına yaklaştığımız şu günlerde, yurt genelinde soğuk ve yağışlı hava hakim. Vatandaşlar sıcak havaların ne zaman geleceğini merak ediyor. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, beklenen yaz havası için müjdeyi verdi.

Sıcaklıklar Ne Zaman Artacak?

Prof. Dr. Orhan Şen, "Yaz havası ne zaman gelir?" sorusunu yanıtladı. Şen, "Önümüzdeki hafta çarşamba gününden itibaren sıcaklıklar yükselmeye başlıyor" dedi. Bu yıl Nisan ayında dünya genelinde rekor sıcaklıklar yaşandığını belirten Şen, yağışların ise ortalamanın %50 altında kaldığını vurguladı.

Nisan ve Mayıs Aylarında Hava Durumu

Geçtiğimiz Nisan ayı, uzun yılların ardından en sıcak Nisan ayı olarak kayıtlara geçti. Yağış miktarının ise %60 oranında azaldığını ifade eden Şen, bu durumun sıcaklık açısından iyi, yağışlar açısından ise kötü olduğunu belirtti. Mayıs ayında ise yağışların bir miktar artmasına rağmen sıcaklıkların oldukça düşük seyrettiğini açıkladı.

Bölgelere Göre Hava Durumu

Prof. Dr. Orhan Şen, bölgelere göre hava durumu hakkında da bilgi verdi:

  • Doğu Anadolu: Biraz yağış var. Batman, Bayburt ve Osmaniye civarında yağış kuvvetli olabilir.
  • Batı Bölgeleri ve Marmara: Önümüzdeki 4-5 gün yağış yok. Sıcaklıklar 23-24 derecelerde seyrediyor.
  • Güney Ege: Önümüzdeki 2-3 gün yağış olacak.
  • İç Bölgeler: Sıcaklıklar ortalamanın altında.

Müjde! Yaz Havası Geliyor

Prof. Dr. Orhan Şen, sıcaklıkların hafif hafif artmaya başladığını ve önümüzdeki hafta çarşamba gününden itibaren Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinde yaz değerlerine yakın sıcaklıkların görüleceğini belirtti. Bu haber, sıcak havaları bekleyen vatandaşlar için büyük bir müjde oldu.

Prof. Dr. Orhan Şen’in açıklamalarına göre, kışlıkları kaldırıp yazlıkları çıkarmanın zamanı geldi. Önümüzdeki hafta itibariyle sıcaklıklar artmaya başlayacak ve yazın cıvıl cıvıl havası kendini hissettirecek.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz