Yaşlanmak istemiyorum diyenler buraya! Bu süt ürünü yaşlanmayı yavaşlatıyor…

Yaşlanmak istemiyorum diyenler buraya! Bu süt ürünü yaşlanmayı yavaşlatıyor…

Beslenme alanında önerilerle sık sık günün gündemine dönen Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, yaşlanma karşıtı mucizevi karışımın birçok sorunu çözdüğünü duyurdu.

Müftüoğlu'nun “süt ürünleri” olarak tanımladığı gıda için yağlı mı yoksa yağsız mı olmalı? Tartışmaları sonlandırdı. İşte uzman ismin 'kaşık kaşık tüketin' dediği besin.

İşte mucizevi süt ürünü

Süt ve süt ürünleri sağlığınız için mükemmeldir. Bu gıdaların düzenli tüketimi, vücudun sahip olduğu birçok besin maddesinin sağlanmasında rol oynar. Ancak birçok kişi bu faydaların farkında olmasına rağmen bunları yeterince tüketemeyebilir.

Prof. Dr. Müftüoğlu, sağlık açısından süt ve süt ürünlerinin kaşıkla tüketilmesi gerektiği konusunda ısrar ediyor. “Gıda” olarak nitelendirilen bu ürün aynı zamanda yaşlanmayı da geciktiriyor. Osman Müftüoğlu, kaşık kaşık tüketilmesi gereken besinin elbette yoğurt olduğunu söyledi. Her gün birer kase tüketilmeli! Sağlığa etkili faydalarıyla bilinen yoğurdu süper besin olarak tanımlıyor. Her gün bir kase tüketmek inanılmaz etkiler yaratır.

Hangi yoğurt daha etkili?

Bilinenin aksine yağlı yoğurtların daha yararlı olduğunu aktaran Dr. Müftüoğlu, şöyle konuştu: “Yağsız yoğurtların daha faydalı olduğu düşünülürken, tam yağlı yoğurtlar bugün tüm süt ürünleri için geçerli, çünkü süt ürünlerinden yağı çıkardığınızda bir işe yaramaz. Aynı zamanda konjuge linoleik asit dediğimiz CLA'yı de ihtiyacınız var. Bu yüzden yağlı yoğurtlar tüketilmelidir.

Ancak yağları eriten bir yağ asididir. Bu nedenle, süt ürünlerinin yağ asidi içeriği 1'in altına düştüğünde obezite daha da fazla patladı. Bunu söylediğimizde kaymaklı yoğurt ya da yağsız süt yediğini söylemiyoruz çünkü kolesterolü yüksek olanlarda da sorun var. Ancak kolesterolü yüksek olmayanlar için bu bir sorun değildir.

Kolesterol sorununuz, kalpdamar hastalığınız ya da herhangi başka bir hastalığınız varsa kremden kaçının. Yoğurt büyük bir protein kaynağıdır. Kaliteli, emilebilir ve güçlü bir kalsiyum kaynağıdır.

Süpermarketlerdeki yoğurtları içerdikleri katkı maddeleri nedeniyle tavsiye etmeyen Müftüoğlu, şöyle konuştu: " tartışmaya gerek yok, elbette ev yapımı yoğurt. Market yoğurdu UHT tekniği ile hazırlandığı için ve ev yapımı yoğurt daha iyi olduğu için fazla miktarda istemediğimiz malzemeleri içerir. "Artık yoğurt makineleri var, yoğurdunuzu hazırlayabilirsiniz" diye açıklıyor.