Yağışların biteceği tarih belli oldu: Kavurucu sıcaklar yolda!

Yağışların biteceği tarih belli oldu: Kavurucu sıcaklar yolda!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son dakika hava durumu uyarısında bulundu. Ülke genelinde yağışlı havaların ne zaman sona ereceği ve sıcakların ne zaman kendini hissettireceği merak konusu. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen'den açıklama geldi

Yağışlı Hava Devam Edecek mi?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, yurdun genelinde parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Ancak Trakya Kesimi, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Toroslar Mevkii, İç Anadolu, Orta Karadeniz, Kastamonu, Artvin, Ardahan, Kars ve Hakkari çevreleri ile Rize ve Trabzon'un iç kesimlerinde yerel sağanak yağışlar bekleniyor.

Sıcaklık Durumu Nasıl?

Hava sıcaklıkları, batı ve iç kesimlerde mevsim normalleri civarında seyrederken, doğu kesimlerde ise normallerin üzerinde olacak. Ancak genel olarak hava sıcaklıklarında büyük bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgar Durumu ve Uyarılar

Rüzgar genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Ancak Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer kuvvetli rüzgarlar beklendiğinden, olumsuzluklara karşı dikkatli olunması önem taşıyor.

Mayıs ayının son günlerinde, meteorolojik tahminler güncellendi ve sarı kodlu sağanak yağmur uyarısı verildi. Özellikle İstanbul ve Marmara bölgesinde sel riski devam ediyor. Güneşli günlerin özlemiyle beklenen hava değişiklikleri, yaşamı etkilemeye devam edecek gibi görünüyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz