Yabancı Hastaların Sağlık Harcamaları Ücretsiz Olacak mı? Cumhurbaşkanlığından Açıklama Var!

Yabancı Hastaların Sağlık Harcamaları Ücretsiz Olacak mı? Cumhurbaşkanlığından Açıklama Var!

Son günlerde sosyal medyada, Türkiye'ye gelen yabancı hastaların sağlık giderlerinin ücretsiz olacağına dair iddialar dolaşmaya başladı.

Yabancı Hastaların Sağlık Harcamaları Ücretsiz Olacak mı? Gerçek Nedir?

İletişim Başkanlığı'ndan Yalanlama

Son günlerde sosyal medyada, Türkiye'ye gelen yabancı hastaların sağlık giderlerinin ücretsiz olacağına dair iddialar dolaşmaya başladı. İddiaya konu 8438 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı'nın mültecilerle ilgisi bulunmamaktadır. Karar, savaş ve afet bölgelerinden insani yardım kapsamında Türkiye'ye getirilen hastaların tedavi masraflarının devlet tarafından karşılanmasını düzenlemektedir.

Dışişleri Bakanlığı Koordinasyonunda

Bu düzenleme, Dışişleri Bakanlığı'nın koordinasyonu ve Sağlık Bakanlığı'nın onayıyla Türkiye'ye gelen en fazla 7 bin yabancı hastayı kapsamaktadır. Bu hastalar, savaş ve afet bölgelerinden insani yardım kapsamında ülkemize getirilerek tedavileri sağlanan mağdurlardır.

Mülteciler Kapsam Dışı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı sosyal medya hesaplarında yer alan "yabancı uyruklu ayakta tedavi olan hastaların sağlık hizmeti, ilaç, tıbbi cihaz, ortez-protez ve diğer malzemelerin giderleri Sağlık Bakanlığınca ödenecek" iddiasının doğru olmadığını bildirdi. DMM açıklamasında, 8438 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının kamuoyuna yansıtıldığı gibi ülkemizdeki mülteci ya da geçici koruma altındaki kişilerle bir ilgisi olmadığı vurgulandı.

Dikkatli Olalım

Bu tür asılsız ve yanıltıcı bilgiler, kamuoyunu manipüle etmeye yönelik girişimlerdir. Lütfen yetkili kaynaklardan gelen bilgilere itibar edin ve asılsız iddialara itibar etmeyin.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz