Veri açıkları  yüzünden hapse girmeyin!

Veri açıkları yüzünden hapse girmeyin!

Barış Bayram, Fazlanet Bilgi Teknolojileri A.Ş CTO’su bizler için uyarılarda bulundu. Bu uyarılar e-posta ve ağ güvenliğindeki tehlikelere dikkat çekiyor.

Günümüzde internet ve dijitalleşmenin hızla artması ile şirketlerin en büyük karşılaştığı problem veri güvenlidir. Barış bayram e-posta ve ağ güvenliğindeki tehlikelere dikkat çekerek bu tehditlerin şirketlerde mali zararlara sebep olabileceğini açıkladı. Hatta bu tehlikelerin hapisle sonuçlanınabileceğini söyledi.

Barış Bayram siber saldırganlar ile ilgili şunları söyledi!

Siber saldırganlar, bir başka kimliğe bürünerek telefon görüşmeleri, e-posta ve mesaj yoluyla kişilerin hassas bilgilerine ulaşmaya çalışırlar.Genellikle şirketlerin üst yönetiminden isimler seçerek, onlar tarafından yazılmış e-posta oluştururlar.Bazı durumda siber saldırganlar şirketlerin veri tabanına ulaşarak müşterilerin kişisel bilgilerini ele geçirirler. Son günlerde giderek artan bu durum fidye yazılımları ile şirket, ağlara sızan siber saldırganlar yüzünden şirketlerle verilerine ulaşamıyorlar ve verilerini kurtarmak için para ödemek zorunda kalıyorlar.Bu durum tüm işletmeler için zorluk oluşturuyor.

Barış Bayram, 2023 yılında Türkiye’deki şirketlerin siber saldıralara ortalama 4.2 milyon TL ödediğini, bu rakamın 2022 yılına kıyasla yüzde 20 fazla olduğunu ifade etti.

Saldırılardan korunmak için neler yapılmalıdır?

Barış Bayram bu saldırılardan korunmak için çözüm önerileri hakkında da bilgiler verdi.Şirketler öncelikle güvenlik politikalarını sürekli gözden geçirmelerinin gerektiğini ve bu önlemlerin sürekli olarak güncelleme getirmelerini söyledi.Barış Bayram, işletmelerde güvenli e-posta için spam, virüs ve kimlik çalmayı engelleyen filtreleme ve şifreleme yöntemlerine ihtiyaç olduğunu, ağ trafiğini izleyen ağ güvenlik duvarına ihtiyaç olduğunu, düzenli aralıklarla güvenlik açığı taramaya düzeltme uygulamaları yapılması gerektiğini ifade etti.

Barış Bayram, uzaktan çalışan kişiler içinde güvenli bağlantı sağlayan, sanal özel ağları olan güvenli VPN’lerin kullanılması gerektiğine dikkat çekti. Fazlanet Bilgi Teknolojileri A.Ş’nin 29 yıllık geçmişi ile lider bir şirket olduğunu söyleyen Barış Bayram, tüm işletmeler için güvenilir bir çözüm bulduklarını söyledi.”Uzman ekibimiz şirketimizdeki güvenlik açıklarını inceleyerek özelleştirilmiş güvenlik çözümleri tasarlayabilir.Sürekli izleme ve tehdit tespiti sağlayabilir.İş ortağı olduğumuz şirketler dijital altyapılarının güvende olduğundan emin olarak ana işlerine odaklanabilirler” şeklinde ifade etti.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz