Türkiye'de yabancı hastalara devrim niteliğinde karar!

Türkiye'de yabancı hastalara devrim niteliğinde karar!

Bugün Resmî Gazete ‘de yayınlanan bir karar, Türkiye'nin sağlık sektöründe önemli bir adım attığını duyurdu.

"Türkiye’ye gelen en fazla 7 bin yabancı hastanın tedavi giderleri ücretsiz olacak" kararıyla ilgili Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Resmî Gazete’ de yayımlanan karara göre, Türkiye'ye gelen en fazla 7 bin yabancı hastanın tedavi giderleri, Dışişleri Bakanlığı koordinasyonu ve Sağlık Bakanlığı onayıyla ücretsiz olacak. Bu karar, Sağlık Bakanlığı'nın, yabancı hastaların tedavi süreçlerindeki sağlık hizmetlerini, ilaçları, tıbbi cihazları, ortez-protez ve diğer malzemelerin giderlerini karşılayacağını belirtiyor.

Gazze ve kardeş coğrafyalardan gelen hastalara destek

Bu düzenleme özellikle Gazze ve benzeri kardeş coğrafyalardan gelecek hastaların tedavi süreçlerini kolaylaştırmayı hedefliyor. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Köroğlu, bu kararın maksadının dışında dikkat çekici bir amacının olmadığını da vurguladı.

Yapılan bu duyurunun ardından, dikkatli olunması gerektiğini belirtmek önemlidir. Çeşitli amaçlarla yapılan maksatlı paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiğini unutmayın. Sağlık sektöründe yapılan bu devrim niteliğindeki kararın, Türkiye'nin uluslararası alandaki sağlık hizmetlerindeki konumunu güçlendireceği ve dostane ilişkilerin pekiştirilmesine katkı sağlayacağı düşünülüyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz