Tüm ev sahiplerinin ve kiracıların dikkatine!

Tüm ev sahiplerinin ve kiracıların dikkatine!

Gayrimenkul uzmanları kira sınırının kalmasıyla birlikte en yüksek kira artışlarının ağustos ayında yaşanabileceğini açıkladılar. Bu değişikliğin tahliye durumunu etkileyeceğini de düşünüyorlar.

Özellikle bir yılın sonunda sözleşme süreksiz hale gelir ve özel tüm durumlar hariç artık kiracılar on yıl boyunca tahliye edilemez diye açıklamalarda bulunuldu. Detaylar haberin devamında…

Kira sınırı Temmuz ayında kalkıyor!

Bilindiği üzere artık kağıt üzerinde kalan ve ev sahibi ile kiracılar arasında yoğun bir tartışmaya neden olan yüzde 25 kira sınırı 2 Temmuz’dan itibaren kalkıyor. Yapılan açıklamada Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira artışlarında yüzde 25 olan sınırın artık devam etmesine gerek olmadığını açıkladı.

Özellikle bu yüzde 25 olan sınırın ev sahibi ile kiracı arasında sürekli gerilim yaşattığı ve bir çok vatandaşın zor durumda kaldığı bu durumun kalktığında yeni dönemin nasıl olacağı düşünülüyor. Uzmanlar bu yeni durumun daha yüksek kira getirilerine sebep olacağını ifade ediyorlar. Uzmanlar önümüzdeki aylarda enflasyonun yüzde 70-75 seviyelerine yükseleceğini hatta zirve yapacağını öngördüğü için ilk kez ev kiralayacak vatandaşların yüksek miktarlarda kiralarla karşılaşacağını ifade etti.

Önümüzdeki aylarda yüksek kiralar görülecek!

Uzmanlar yüzde 25’lik kira artış sınırının kalkmasından sonra en yüksek zaman oranlarının ağustos ayında görüleceğini tahmin ediyorlar. Mayıs ayında enflasyon oranının yüzde 70 oranını geçmesi durumunda kiraların artacağı öngörülüyor. Fakat enflasyonun yaz aylarında düşüş yaşanabileceği düşünüldüğünde kira artışlarının yüzde 60-65 aralığında olacağı öngörülüyor. Bu değişikliğin tahliye süreçlerini nasıl etkileyeceği de uzmanlar açısından merak konusu.

Artık uzmanlar ev sahiplerinin gerekçesiz tahliye yapamayacaklarını açıkladı. Ülkemizde kira sözleşmeleri bir yıllıktır bu bir yılın sonunda sözleşme süresiz hale gelir ve özel durumlar hariç ev sahibi kiracıyı on yıl çıkartmaz. Özellikle bakıldığında düşük kiralar nedeniyle kiracılar tahliye ediliyor.

Bu durumda devlet kira tespit davası açarak bölgedeki kiralar dikkate alındığında kirayı güncelleme imkanı tanır. Son günlerde de ev sahipleri kira sözleşmesi imzalatırken kiracılara tahliye taahhütnamesi imzalatırlar. Bunun sayesinde kiracı belirlenen sürede evi boşaltmak zorunda kalır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

1 Yorum