Trafik sigortasına yeni düzenleme geliyor! Zorunluluk artık ortadan kalkıyor

Trafik sigortasına yeni düzenleme geliyor! Zorunluluk artık ortadan kalkıyor

SEDDK Eski Başkanı Eroğlu, 2024 yılında trafik sigortasında bazı değişimlerin söz konusu olacağı ve tazminat hesaplamalarında güncelleme yapacaklarını belirtti.

2023 senesi itibariyle alt yapı hazırlıklarının sona erdiğini belirten SEDDK eski başkanı Mehmet Akif Eroğlu 2024 senesi itibariyle trafik sigortaları konusunda önemli bir değişikliğin olacağını ifade etti. Özellikle Tanzimat hesaplamaları yeniden yapılacak ve trafik operasyon merkezi kurulması sonucunda sıkıntıların bir nebze de olsa azalacağı düşünülüyor. Başkan bütün detayları açıkladı.

Tazminatların hesaplama sisteminde değişiklik yapılacak

Eroğlu, “Trafikte kişilerin davranışları konusunda müdahale ederek zararları daha kaynaktan azaltmak gerekiyor” dedi. Anayasa Mahkemesi’nin vermiş olduğu karardan sonra tazminat hesaplamalarına mevzuatta yer görmediklerini belirtti. Mahkeme pratiğini alıp sektör ödemelerini bu doğrultuda yapacaklarını söyledi. Trafik kazalarının en az seviyeye inmesi ve aşırı hasar meydana getiren alanların çözüleceğini özellikle belirtti.

Kasko trafik dengesinde hala problem yaşanıyor

Mehmet Akif Eroğlu, “Araç sahibi olan kişilerin zorunlu trafik sigortası yaptırması konusunda problemler yaşadığını” belirtti. Şirketlere ceza uyguladıklarını, tarifeyi yukarı çıkardıklarını, ancak sıkıntıların hala devam ettiğini ifade etti. Kasko trafik dengesinin yakalanmış olduğu fakat hala sorunların olduğunu söyledi.

Tahkim sisteminin alternatif bir yargı şeklinde maksadını dışına çıktığını özellikle vurguladı. “Tahkim sistemi kangren gibi olmuş bir halde” diyen Eroğlu, maliyetler eğer kontrol altına alınmazsa trafik branşında yeni maliyetlerin ortaya çıkacağını ifade etti. Eroğlu, “DASK, deprem bölgesinde 13,5 milyar TL ödeme yapıldı” dedi. Sistem altyapısını gelişip yeni uygulamaları devreye sokacaklarını belirtti. KOBİ’lerde sigortalılık yüzdesinin yüzde 50 olduğunu ve reel sektördeki fabrikaların afetle alakalı, sürdürülebilirlik planları olmadığını söyledi. Deprem araştırma komisyonu kurulması gerektiğini özellikle vurguladı. Kasım ayında teminat tutarlarında güncelleme yapıldığını ve metrekare fiyatını 1.508 TL’den 3.016 TL’ye çıkardıklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz