TOKİ'den 222 konut projesine 12 ay vade ve yüzde 25 peşinat!

TOKİ'den 222 konut projesine 12 ay vade ve yüzde 25 peşinat!

TOKİ açıklamalarına göre 222 yeni konut projesi için projeyi başlattığını duyurdu. 250.000 sosyal konut duyurusu ile vatandaşları müjde veren TOKİ, konut satışlarının başlatılacağı iller ve fiyatlandırma hakkındaki detayları paylaştı.

Ülke içerisindeki 4 şehirde 222 konut, %20 peşinat, 120 ay vade birlikte satışa çıkarılacak o konutlar için anahtar teslim tarihleri de belli oldu. Uygun fiyata ev sahibi olmak isteyenlerin ilk tercihi olan TOKİ tarafından yapılan açıklamaları takip ediliyor. Toplam 222 konutun satışa çıkarılacağı ifade edilirken 250.000 sosyal Konut Projesi içinde açıklaması yapıldı. İllere göre kıyaslama yapıldığında farklı satış fiyatları ve aylık ödeme planlamaları sunulurken detayları belli oldu. Çorum, Kırıkkale, Ankara ve Nevşehir'de satışa çıkarılması planlanıyor.

TOKİ’den 250 bin sosyal konut projesi

TOKİ tarafından gerçekleştirilecek Sosyal Konut Projesi için başvurular yapılmaya devam ediyor. Nevşehir yapılacak sosyal konut projesi için TOKİ’nin Acıgöl’ün Bahçeli Mahallesi'nde 140 adet konut inşa edileceği açıkladı. 23 adet konut için yapılacak konut belirleme çekilişi 27 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleşecek. Sosyal konut Projesi kapsamında yapılacak olan kurada konutu belirlenmeyen hak sahipleri Nevşehir Acıgöl için yapılacak konut belirleme kurasına yeniden katılım sağlayabileceği duyuruldu. Konutlar için %10 peşinat ücreti istenirken 240 ay vade ile taksitlendirme seçeneği sunulmaktadır. 10-14 Haziran tarihlerinde konutlar için anahtar teslimi yapılacağı ifade etti.

Kırıkkale'de yapılacak konutlar için 3 Haziran tarihinden itibaren 2000 TL başvuru bedeli ile çekilişe katılım yapılacağı aktarıldı. Konutlar için belirtilen taksit tutarı ise 6964,03 TL'den başlamaktadır. Konutlar anahtar teslimdir.

Ankara'da ise 2. Etap 428 adet konut projesi yapılacağını duyuran TOKİ 113 adet yapılması planlanan konutun kura yöntemi ile satışa sunulacağını duyurdu. Katılım sağlamak isteyen vatandaşların 3 Haziran-14 Haziran 2024 tarihleri arasında başvuru Bedeli olan 2.000 TL'ye ödeyerek kuraya katılım sağlayabileceği aktarıldı. Konutlar 2+1,3+1 olacak şekilde satışa sunulurken kura tarihinin 26 Haziran 2024 olacağı belirtildi. Konut teslimlerinin 36 ay içerisinde yapılacağını duyurdu

TOKİ taksit artışları ne kadar olacak?

TOKİ tarafından satışa çıkarılan konutlar için planlanan ödeme talimatları %25 peşin ve 120 ay vade ile taksitlendirme seçeneği ile vatandaşa sunulmaktadır. Peşinat sözleşme imzalama aşamasında tahsil ediliyor. Taksit ödemelerinin başlangıcı sözleşmenin imzalanma tarihini takip eden ay itibariyle başlamaktadır. İlk dönemsel artış ise hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve ayrı taksitlendirmeler için her yıl ocak ve temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez yapılmasını ön görerek bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artışına göre değişim gösterecektir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz