Tatilciler Dikkat! Bulunduğunuz Sahilde 387 Bin TL Ceza Yiyebilirsiniz!

Tatilciler Dikkat! Bulunduğunuz Sahilde 387 Bin TL Ceza Yiyebilirsiniz!

Antalya ve Muğla'nın bazı plajlarında denize girmek yasaklandı. Aşağıdaki sebeplerden dolayı buralarda denize girenler doğa Koruma Kanunu gereğince 387.000 TL cezaya çarptırılabilir.

Akdeniz'in bazı sahillerine 20.00-08.00 saatleri arasında giriş yasaklandı. Nesli tükenme tehlikesi altındaki deniz kaplumbağalarının yuvalama yaptığı bu sahillere gece giriş yapanlara 387 bin TL'ye kadar ceza kesilecek.

Neden Yasak?

Dünya Doğayı Koruma Birliği'nin (IUCN) nesli tehlike altındaki türler listesindeki caretta caretta ve chelonia mydas türü deniz kaplumbağaları, Akdeniz'de yuvalama döneminde. Bu dönemde kaplumbağalar kumsallara çıkarak yumurta bırakıyor ve yavrular eylül ayına kadar denize ulaşıyor.

Yasaklı Sahil Bölgeleri:

  • Antalya'da 9 adet (Kaş Patara, Kaş Kaputaş, Kumluca Olympos, Kemer Çıralı, Kemer Tekirova, Kemer Göynük, Finike Adrasan, Serik Belek, Manavgat)
  • Muğla'da 5 adet (Dalaman İztuzu, Fethiye Ölüdeniz, Fethiye Çalış, Fethiye Gemile Koyu, Datça Palamutbükü)
  • Mersin'de 3 adet (Mersin Kazanlı, Mersin Akyaka, Anamur Mamure Kalesi)
  • Adana'da 1 adet (Karataş Karadöken)
  • Hatay'da 1 adet (Samanda Sağcaksu)

Yasaklar Neler?

  • Bu sahillere 20.00-08.00 saatleri arasında giriş yapmak yasak.
  • Bu sahillere araçla giriş yapmak, çadır kurmak, kamp yapmak, ateş yakmak veya mangal yapmak yasak.
  • Yuvalara ve yavru kaplumbağalara zarar vermek yasak.

Ceza Miktarı:

Yasakları ihlal edenlere 387 bin 141 TL idari para cezası verilecek.

Görevliler Uyarıyor:

Yetkililer, deniz kaplumbağalarının korunması için bu yasaklara uyulmasını ve kumsallara zarar verilmemesini istiyor. Bu konuda bilgilendirme çalışmaları da yapılıyor.

Unutmayın!

Deniz kaplumbağaları nesli tükenme tehlikesi altında olan önemli bir canlı türü. Bu nedenle yuvalama döneminde onların korunması hepimizin sorumluluğudur.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz