Taşerona kadro verilecek mi son durum nedir? 90 bin taşeron işçi için kadro ne zaman gelecek, hangi şartlar var?

Taşerona kadro verilecek mi son durum nedir? 90 bin taşeron işçi için kadro ne zaman gelecek, hangi şartlar var?

Taşeronlar için kadro son dakika gelişmeleri 14 sürekli takip edilmeye devam ediyor. Torba yasa çalışmaları ile birlikte gözler uzun süredir kamuoyunun gündeminde yer alan 2024 taşeron kadrolarına çevrildi.

Seçimden önce öne çıkan başlıklar arasında yer alan 3600 ek gösterge, taşerona kadro, Bağkur prim gün sayısı, 9. Yargı Paketi şeklindeki önemli konuların bugünlerde torba yasada yer alması bekleniyor. İlk önce 2023 senesinde duyurulan 90 bin taşeron işçisine kadro verilmesi ile çalışanların sosyal ve mali haklarında iyileştirme yapılacak. Seçim öncesi konuyla alakalı açıklamalar yapan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, “Seçimden önce 700 bin işçinin kamu sözleşmesinin sona ermesini istiyoruz.” Demişti. Öte yandan Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer, konuya köşesinde yer vermişti. Peki, taşerona kadro verilecek mi? 90 bin taşeron işçi kadroyu ne zaman alacak, kadro kimleri kapsayacak? İşte, konuyla ilgili detaylar...

Torba yasa görüşmeleri ne zaman yapılacak?

Torba yasa düzenlemesiyle alakalı olarak AK Parti tarafından çalışmalara başlandığı bilgisi farklı vesilelerle kamuoyuyla paylaşıldı. Aynı zamanda düzenlemenin taslak metninin ne zaman oluşturulacağı ve görüşülmek için Meclis Başkanlığı’na ne zaman sunulacağı şuan için net değil. Önümüzdeki günlerde bu konuda bir açıklama yapılacağı düşünülüyor.

Taşerona kadro ne zaman verilecek?

31 Mart yerel seçimleri öncesi Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer, köşesinde taşerona kadro düzenlemesine yer verdi. Bayer şu ifadelere yer verdi; “Geneli belediyeler, enerji sektörü ve karayollarında çalışanlar olmak üzere 100 bin civarı KİT taşeronu işçi kadroya geçmek için bekliyor. Eski yıllarda 1 milyon civarında taşeron işçiye kadro imkanı sunulmuştu. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 90 bin emekçinin yerel seçimden önce kadro hakkı elde etmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeler devam ediyor.” Dedi. Gözler torba yasaya çevrildi ve binlerce işçi kararın ne olacağını yakından takip ediyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz