Tarım Bakanlığı’ndan 2024 yılı 2589 kişilik kontenjanla atama duyurusunu açıkladı!

Tarım Bakanlığı’ndan 2024 yılı 2589 kişilik kontenjanla atama duyurusunu açıkladı!

Tarım ve Orman Bakanlığı açıklamış olduğu duyurusunda 2589 kişilik kontenjanla farklı kadrolarda kurum içi atama ilanı yapacağını duyurdu. Açıklamış olduğu bu kontenjanlara başvurular 27-31 Mayıs tarihlerinde PBYS üzerinden yapılacaktır. İşte detaylar...

Hangi kadrolara atama yapılacaktır?

Tarım ve Orman Bakanlığı il müdürlükleri bünyesinde şube ilçe ve kuruluş müdürlüklerinde personel ihtiyacını çözmek amacıyla 2024 yılı döneminde atamalarına ilişkin genelgelerini sundu. Açıkladığı bu genelgede toplamda 2589 kişilik kontenjanlarla farklı kadrolarda özellikle belirttiği kurum içi naklen atama yapılacağını duyurdu. Açıklanan kontenjanlara bakacak olursak; tekniker, laborant, veteriner sağlık teknikeri, biyolog, veteriner hekim, mühendis, teknisyen ve tekniker olmak üzere çeşitli unvanda kadro açılıp personel alımı yapacağı duyuruldu. Bakanlık farklı alanlarda uzmanlığa sahip kişileri alarak bünyesinde farklı bir pozisyonda çalışma fırsatı sunuyor.

2024 yılı dönem atamalarının sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için tüm başvuracak adayların genelgeye titizlikle uymaları gerekmektedir. Genelgeye aykırı başvurular kesinlikle dikkate alınmayacaktır.

Başvuru şartları nelerdir?

Bakanlığın açıklamış olduğu atama süreci Bakanlığın Taşra Teşkilatı Personelininin Yer Değiştirme Suretiyle Atamalarına İlişkin Yönetmeliği’nin 14. Maddesi hükümlerine göre ilerleyecektir. Başvuru yapmak isteyen adaylar 27 Mayıs ve 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında Personel Bilgi ve Yönetim Sistemi üzerinden başvurularını tamamlayabilirler. Başvuru yapan adayların 31 Temmuz 2024 tarihi itibari ile dört yılını doldurmuş olması ve kurum içi naklin atama şartlarını taşıması ve özellikle belirtilen kadrolar için gerekli diğer şartları taşıması gerekmektedir. İhtiyaç duyulan boş kadrolar unvan bazında 27 Mayıs 2024 tarihinde www.tarimorman.gov.tr adresinden ilan edilecektir. Adaylar başvuru ve tercih süreçlerine ilişkin detayları bu internet sitesinden öğrenebilirler.

Bakanlığın açıklamış olduğu bu atamalar sayesinde kariyer farklı bir yön vermek isteyenler için önemli bir fırsat sunuyor. Yapılacak olan 2589 kişilik kontenjanla kurum için naklen atamalar ve mevcut personele yeni bir deneyim ve uzmanlık alanı kazanma imkanı sağlamış oluyor. Tüm adayların başvuru şartlarını ve süreci dikkatlice takip ederek bu fırsattan yararlanmalarını diliyoruz. Fakat sunulan genelgeyi titizlikle incelemelerini ve uymalarında önemle uyarıyoruz.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz