Suyu yanlış içmek yağ yapıyor: İşte yanlış su tüketmenin zararları

Suyu yanlış içmek yağ yapıyor: İşte yanlış su tüketmenin zararları

Birçok kişi yemeğin yanında bir bardak içecek ya da en azından su tüketme alışkanlığına sahiptir. Ancak uzun yaşamaları ve sağlıklarının iyi olması ile bilinen Japonlar yemeklerinin yanında su içmekten uzak duruyor.

Japonlar, suyun sindirime mani olacağına ve vücudun bir yemeği sindirmesini güç hale getireceği düşüncesine sahiptir. Yeterli sıvı alımını devam ettirmek genel sağlık açısından son derece önemli olsa da, öğünlerle beraber bir bardak su içmek faydadan çok zarar verecektir.

Ağız kuruluğu ortaya çıkarabilir

Kulağa ne kadar tuhaf geliyor olsa da yemeğin yanında bir bardak su içmek tükürüğünüzün kurumasına neden olabilir. Bazı kişiler suya bir dilim limon eklemeyi tercih ederler, bu da onu asitli bir içecek haline getirir ve tükürük salgısını etkiler. Tükürük, ağız ortamınız açısından sağlıklı bir içecek görevine sahip olduğu için ağız kokusu, ağız kuruluğu da dahil olmak üzere bazı rahatsız edecek semptomlara sebep olabilir. Limonlu su aynı zamanda asit reflü gibi bazı sağlık şartlarını da kötü hale getirebilir ve diş minesine zarar verici bir maddedir.

Sindirimi bozar

Yemekle birlikte su tükettiğiniz zaman tükürükte sulanma olur. Bu da yediğiniz şeylerin sindirimine yardımcı olan mide sıvılarının salınımında etkilidir. Buna bağlı olarak mide yiyecekleri parçalamak için zayıf sinyaller alır ve bu da şişkinliğe neden olabilir. Yine yemeğin yanında su içmek mide yanmasının da başlıca sebeplerinden biridir.

Kilo aldırır

Vücut yiyecekleri tam olarak sindiremediği zaman onu yağ haline getirir ve daha çok kilo alımına sebep olur. Yemeklerle beraber su içilmesi vücudunuzun kanınıza daha çok insülin salmasına da sebep olabilir, bu da vücuttaki yağ depolama ihtimalini artırır. Yemeğin yanında su içmemek için bazı püf noktalarına dikkat edilmesi gerekir. Mesela çok tuzlu yiyecekler su içme istediğini daha çok arttıracağı için mümkün olduğunca az tuzlu yemek tüketmek gerekir. Aynı zamanda fazla kilo almamak için yendiği çiğneme süresi de son derece önemlidir. Bunun için özellikle zaman ayırarak kilo alma riskinizi en az seviyeye indirebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz