SON DAKİKA! Kandilli Rasathanesi Açıkladı: Bu İllerde Peş peşe Korkutan Depremler...

SON DAKİKA! Kandilli Rasathanesi Açıkladı: Bu İllerde Peş peşe Korkutan Depremler...

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) tarafından yapılan ilk belirlemelere göre, en şiddetli deprem Elazığ'da gerçekleşti.

SON DAKİKA! Kandilli Rasathanesi Açıkladı: Karaman, Adana, Çanakkale ve Elazığ'da Peş Peşe Depremler!

12 Mayıs 2024 Pazar sabahı saatler 04:00 civarında Karaman, Adana, Çanakkale ve Elazığ'da meydana gelen depremler, bölge sakinlerini tedirgin etti. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) tarafından yapılan ilk belirlemelere göre, en şiddetli deprem Elazığ'da 4.8 büyüklüğünde gerçekleşti.

Depremler Nerede ve Kaç Büyüklüğünde Oldu?

  • Karaman: Saat 04:17'de 3.9 büyüklüğünde deprem
  • Adana: Saat 04:23'te 4.1 büyüklüğünde deprem
  • Çanakkale: Saat 04:36'da 3.7 büyüklüğünde deprem
  • Elazığ: Saat 04:48'de 4.8 büyüklüğünde deprem

Depremlerden Hasar Olup Olmadığı Bilinmiyor

KRDAE tarafından yapılan açıklamada, depremlerden şu ana kadar herhangi bir can veya mal kaybı bildirilmediği belirtildi. Bölgedeki ekipler tarafından hasar tespit çalışmaları başlatıldı.

Kandilli Rasathanesi Son Depremleri Anbean Takip Ediyor

Kandilli Rasathanesi, Türkiye'de meydana gelen tüm depremleri anbean takip ediyor ve resmi web sitesi üzerinden vatandaşlara bilgi veriyor. Son dakika deprem bilgilerine ulaşmak için Kandilli Rasathanesi'nin web sitesini (http://www.koeri.boun.edu.tr/) ziyaret edebilirsiniz.

Deprem Bölgesinde Yaşayan Vatandaşlara Uyarılar

Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlara, olası artçı sarsıntılara karşı tetikte olmaları ve gerekli önlemleri almaları tavsiye edilir. Deprem anında yapılması gerekenler hakkında bilgi edinmek için AFAD'ın web sitesini (https://deprem.afad.gov.tr/home-page) ziyaret edebilirsiniz.

Haber Kaynağı:

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz