Resmi Gazete'de yayımlanan kararla 5 TL'lik madeni paralar tedavüle alınıyor

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla 5 TL'lik madeni paralar tedavüle alınıyor

Türkiye'de nakit kullanımında yeni bir dönem başlıyor! Son olarak Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte, 5 TL değerindeki madeni paraların tedavüle çıkarılması resmen onaylandı.

Detaylar ve Özellikler

Yayımlanan tebliğe göre, 5 TL'lik madeni paranın çapı 28,15 mm, kalınlığı 1,70 mm ve ağırlığı ise 8,25 gram olacak. Ön yüzünde Selçuklu yıldızı motifi ve Türkiye Yüzyılı logosu bulunacak. Arka yüzünde ise Mustafa Kemal Atatürk'ün rölyefi ve "TÜRKİYE CUMHURİYETİ" yazısı yer alacak. Bu özelliklerle donatılan yeni madeni paralar, hem görsel açıdan dikkat çekecek hem de günlük alışverişlerde kullanışlı bir alternatif sunacak.

Ne Zaman Kullanıma Girecek?

Tebliğde belirtildiğine göre, 5 TL değerindeki madeni paraların tedavüle çıkarılma süreci, tebliğin yayımlanmasını müteakip başlayacak. Bu da demek oluyor ki, vatandaşlar yakın bir zamanda bu yeni madeni paraları kullanmaya başlayacaklar.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz