Prof. Dr. Naci Görür en tedirgin olduğu bölgeleri söyledi: Ne Bursa ne Yalova ne de İstanbul...3 ilin ismini verdi.

Prof. Dr. Naci Görür en tedirgin olduğu bölgeleri söyledi: Ne Bursa ne Yalova ne de İstanbul...3 ilin ismini verdi.

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, katılmış olduğu bir YouTube kanalında Türkiye’nin deprem gerçeğini gözler önüne bir kez daha serdi.

Marmara ve İstanbul için bas sürekli uyarı yaptıklarını ve ihmal edilmemesi gerektiğini söyleyen Görür ancak hiçbir şey önlem alınmadığını söyledi. Görür, en fazla endişe ettiği bölge olarak Tunceli ilinin ismini verdi ve 3 kent için de aynı zamanda uyarı yaptı. Artık ‘zamanı geldi’ dedi. Prof. Dr. Naci Görür, Asena Kılıç’ın Youtube kanalında yapmış olduğu programda merak edilen her şeyi açıkladı.

Hakikati görün

Meslek sırrının araziye gitmek olduğu düşüncesini vurgulayan Görür, “En ileri teknoloji araç olarak bir postal bir çekiç mutlaka şart. Yer bilimlerinde ne kadar farklı teknolojiler kullanılırsa emin olun ki gerçekten o kadar uzaklaşmış olursunuz. Bizim bildiğimiz bir gerçek vardır; ‘hakikat çekicin ucundadır’.” İfadelerine yer verdi.

Hep çöpçü olacağım derdim

‘Neden bu mesleği tercih ettiniz?’ sorusuna Görür şu şekilde yanıt verdi:

Ben bir fakültede okuyacağım, isterse o fakülte çöpçülükle alakalı olsun. Ama ben en iyi çöpçü olmaya çalışacağım derdim. Yer bilimlerine başladığım zaman da önceden böyle hayal etmiş, düşünmüş değilim. Elazığ’da benden daha yetenekli bir arkadaşım vardı. O jeoloji bölümünde okuduğu için ben de doğrudan doğruya bu bölümü seçmeye karar verdim. Bölüme girdikten sonra tüm hayatım jeoloji oldu. Programda Görür iyi bir jeolog olabilmenin püf noktalarını açıkladı, ilk koşulun araziye çıkmak olduğundan bahsetti. Görür, hocası İhsan Ketin’in kendisine evlilik yaptığı için 6 ay küs kaldığını da özellikle vurguladı.

Marmara Ve Özellikle İstanbul’u Sürekli Söylüyoruz

‘Yeniden aynı şeyler yaşanmasın’ diyerek yeni uyarılarını yapan Görür, “Sürekli bağırıyoruz, Marmara’ya, İstanbul’a dikkat edilsin, depreme hazırlansın diye. 6 Şubat öncesi uyardık ama dikkat etmediler 50 binden çok insan bir gecede vefat etti. Marmara’da önlem alın diyoruz ki 6 Şubat depremleri gibi olaylar yeniden yaşanmasın. İnsanlarımız bu yüzden ölmesin diye bas bas bağırıyoruz. Ama siyasiler ve halk umursamıyor. Ne yazık ki yine tarih tekerrür edecek.” Dedi.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz