Otobüs firmalarına yönelik denetimler hızlandı: Emeklilere yüzde 20 indirim yapmayan firmalara ceza!

Otobüs firmalarına yönelik denetimler hızlandı: Emeklilere yüzde 20 indirim yapmayan firmalara ceza!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde şehirler arası otobüs işletmeciliği yapan firmalara yönelik denetimlerin artırıldığını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde şehirler arası otobüs işletmeciliği yapan firmalara yönelik denetimlerin artırıldığını duyurdu. Fahiş fiyatlı bilet satışı, korsan taşımacılık ve yetki belgesiz işletmelerin önüne geçmek amacıyla yapılan denetimlerde, emeklilere yönelik başlatılan yüzde 20 indirim kampanyasına uyulup uyulmadığı da kontrol edildi.

Toplamda 1 Milyon TL'lik İdari İşlem Uygulandı!

Bakan Uraloğlu, 10 günlük denetimler sonucunda toplamda 1 milyon 21 bin 726 TL'lik idari işlem uygulandığını açıkladı. Emeklilere yönelik indirim kampanyasının uygulanıp uygulanmadığına dair yapılan denetimlerde 1820 uyarı cezası verildi.

Denetimler Devam Edecek!

Uraloğlu, denetimlerin Kurban Bayramı öncesinde ve sonrasında da yoğun bir şekilde devam edeceğini belirtti. Amaçlarının vatandaşların güvenli ve konforlu bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak olduğunu vurguladı.

Emeklilere Yönelik İndirim Kampanyası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2024 yılının 'emekliler yılı' ilan edilmesiyle birlikte şehirler arası otobüslerde başlatılan yüzde 20 indirim kampanyası, denetimlerle birlikte yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, indirim kampanyasına uymayan firmalara ciddi cezalar verileceği açıklandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, emeklilere yönelik yapılan bu indirim kampanyasına uymayan otobüs firmalarına karşı sıkı denetimlerini sürdüreceğini ve haksız uygulamalara ceza kesmeye devam edeceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz