Öğretmenler için duyuruldu: 14 Hazirana kadar tamamlamanız gerekiyor!

Öğretmenler için duyuruldu: 14 Hazirana kadar tamamlamanız gerekiyor!

Öğretmenler, 14 Haziran'a kadar 40 saat sürecek eğitim programını tamamlamalı. Tüm detaylar haberimizde.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye Yüzyılı Maarif modeli çerçevesinde öğretmenler için yeni bir eğitim programı başlattı. Bu eğitimler, 2024-2025 eğitim öğretim yılına hazırlanmak amacıyla düzenleniyor ve 14 Haziran'a kadar tamamlanması gerekiyor.

Yeni Eğitim Modeli

Öğretmenler, yeni eğitim yılı öncesinde, okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıf seviyelerinde uygulanacak yeni müfredat hakkında bilgi sahibi olacaklar. Bu amaçla, 40 saatlik kapsamlı bir eğitimden geçecekler.

Eğitim Programının Kapsamı

MEB, öğretmenlerin yeni müfredata uyum sağlamaları için 61 farklı kurs programı hazırladı. Yaklaşık 9.000 öğretmen bu eğitimlere katılacak ve eğitimlerin sonunda yeni düzen hakkında detaylı bilgi edinecekler.

Eğitim Detayları:

  • Eğitim Süresi: 40 saat
  • Tamamlanma Tarihi: 14 Haziran 2024
  • Katılımcı Sayısı: 9.000'den fazla öğretmen
  • Kurs Sayısı: 61 farklı kurs

Okul Yöneticileri de Katılıyor

Eğitim programı sadece öğretmenlerle sınırlı değil. Aynı zamanda okul yöneticileri de bu kurslara katılacak. 1.120 okul yöneticisi bu eğitimlerden faydalanacak. Ayrıca, 94.000'den fazla okul ve kurum yöneticisi de yerel eğitim programlarına dahil olacak.

Eğitimleri Kimler Verecek?

Eğitimler, alanında uzman akademisyenler ve profesyoneller tarafından verilecek. Bu sayede, öğretmenler ve yöneticiler yeni müfredat ve eğitim modeli hakkında en güncel ve doğru bilgilere sahip olacaklar.

Eğitimlerin tamamlanmasıyla birlikte, öğretmenler ve yöneticiler 2024-2025 eğitim öğretim yılına tam anlamıyla hazır hale gelecekler. Bu süreç, Türkiye Yüzyılı Maarif modeli kapsamında eğitim kalitesinin artırılmasını amaçlıyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz