ÖGG sınav tarihi! Giriş belgeleri ne zaman alınacak?

ÖGG sınav tarihi! Giriş belgeleri ne zaman alınacak?

Özel güvenlik görevlisi olmak isteyenler için heyecanlı bir süreç başlıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, 109. dönem özel güvenlik görevlisi sınavı tarihlerini açıkladı. Sınav, adayların geleceğini şekillendirecek önemli bir adım olacak.

Sınav Tarihi ve Süresi

29 Haziran tarihinde düzenlenecek olan sınav, sabah saat 10:00'da başlayacak. Adaylara, 100 adet çoktan seçmeli soru sorulacak. Sınavın süresi, adayların sınav türüne göre değişiyor. Silahlı sınava girecek adaylar için 150 dakika, silahsız sınava girecekler için 120 dakika süre verilecek. Silah farkı sınavına girecek adaylar için ise süre 30 dakika olarak belirlendi.

Değerlendirme Süreci

Sınavda her bir soru bir puan olmak üzere değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak. Silah farkı sınavına giren adaylar için 25 adet çoktan seçmeli silah bilgisi sorusu sorulacak ve her bir soru için iki puan verilecek. Toplam değerlendirme 50 puan üzerinden yapılacak.

Giriş Belgeleri ve Önemli Tarihler

Sınav giriş belgeleri, 1-8 Haziran tarihleri arasında alınabilecek. Adaylar, giriş belgelerini alırken, kimlik bilgilerini ve fotoğraflarını kontrol etmelidirler. Özel güvenlik eğitim kurumları, kursiyerlerin fotoğraflarını "2024 Yılı Sınav Talimatı"na uygun formatta ÖGNET uygulamasına yükleyerek, doğru kimlik bilgisi içeren giriş belgelerini adaylara teslim edecekler.

Bu sınav, özel güvenlik sektörüne yeni katılmak isteyenler için önemli bir adım olacak. Adaylar, sınav öncesi son hazırlıklarını yaparak, başarıyla sınavı geçmeyi hedefliyorlar.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz