O ekmeğin bir dilimi bile çok zararlı!

O ekmeğin bir dilimi bile çok zararlı!

Uzmanların yaptığı araştırmalara bakılarak en zararlı bulunan ekmek türünün beyaz ekmek olduğunu açıklandı. Beyaz ekmek, tahıl kabuğu ve diyet lifi içermemesi nedeniyle birçok besin değerinden mahrum bıraktığı için zararlı bulunuyor.

Fırınlarda ve marketlerde bulması en kolay bulunan farklı ekmek türleri arasında kıyasla beyaz ekmek en çok tercih edilenlerden biridir. Birinci sınıf undan yapıldığı için beyaz ekmekler, araştırmalara göre ekmek türleri arasında en zararlısı olduğu belirlendi.

Herkesin ilk tercihi beyaz ekmek

Fırın ya da marketlerde kolayca ulaşabileceğiniz farklı türde ekmekler bulunsa da çoğu vatandaş beyaz ekmeği tercih ediyor. Birinci sınıf undan yapılan beyaz ekmekler ise yapılan araştırmalar neticesinde ekmek türleri arasındaki en zararlısı olarak belirlendi. Beyaz ekmeklerin içerisinde tahıl kabuğu ve diyet lifi içermemesi sebebiyle alınması gereken birçok besin değerinden mahrum kalınmasına sebep oluyor. Ayrıca araştırma sonuçları birinci sınıf undan yapılan beyaz ekmeğin insan vücudu için gerekli olan her türlü değerden uzak olduğunu da ortaya çıkardı.

Çavdar Ekmeği de Dikkat Edilmesi Gereken ürünler arasında

Beyaz ekmeğe kıyasla daha sağlıklı olduğu düşünülse de çavdar ekmeği de bazı kişiler için zararlı olabiliyor. Gastrit, peptik ülser ve kısmen pankreatopati tanısı olan kişiler için çavdar ekmeği tüketimi zarar veriyor.

Hangi Ekmeği Tercih Etmeliyiz?

En temel besin kaynağı olarak bilinen ekmek üzerinde bir araştırmalar yapıldı. Yapılan araştırmada neticesinde birçok ekmek incelendi. İncelemelerin sonucunda ise çıkan sonuç herkesi şaşırttı. Sağlıklı ve dengeli beslenmek için ekmek seçimi en dikkatli olunması gereken bir ayrıntıdır. Uzmanların açıklamasına göre tam tahıllı ekmeklerin beyaz ekmeğe göre daha fazla besleyiciliği olduğunu ve birçok faydası ile sağlık açısından tercih edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Beyaz ekmek yerine tam tahıllı ekmek, kepekli ekmek, çavdar ekmeği gibi ekmek türlerini tercih etmek daha sağlıklı bir seçim olacağını ifade etti. Böylece obezitenin en büyük risk sebepleri arasında yer alan ekmek için uzmanlar tarafından tüketiminin azaltılmasını önerdiği besinlerin de başında geliyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz