Numara değişikliğine rekor zam! BTK, zamlı tarife ücretlerini açıkladı...

Numara değişikliğine rekor zam! BTK, zamlı tarife ücretlerini açıkladı...

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), cep telefonu ücret tarifelerini açıkladı. Yayımlanan tarifi ücret fiyatlarını gören gözlerine duyan ise kulaklarına inanmadı. İşte sizlerle yeni tarife ücretleri..

Numara değişikliği rekor zam aldı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yayınlanan ve ekonomi haberlerinde yer alan verilerden elde edilen bilgilere göre, yeni tarife ücretlerinin 1 Nisan 2024 tarihi itibariyle başladığı bilgisi yer alıyor. BTK aracılığıyla yayınlanan güncel tarife ücretlerine göre, mobil haberleşme hizmetleri azami ücret tarifesi yıllık %65 arttığı dikkatleri çekti.

Yurt içi aramalarında dakika ücreti 3 lira 12 kuruş, Yurt dışı aramaların dakikası ise 31 lira 35 kuruş oldu. Bilinmeyen numaraları aramanın dakikalık bedeli 8 lira 84 kuruşa yükseldi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), cep telefonu ücret tarifelerinde en yüksek tutarlı hizmet ise ‘numara değişikliği’ olduğu bilgisine ulaşıldı.

Yeni tarifeye göre, numara değişikliği ücreti 136,52 liraya, Hat devir ücreti 59,83 liraya yükselirken, isim ve unvan değişikliği 40,86 lira olarak belirlendiği bilgisi yer alıyor.

SMS ücretleri değişti

Faturalarla gönderilen her bir ayrıntı sayfası için 4 lira dokuz kuruş belenirken, SMS ücretleri yurt içinde 2 lira 23 kuruş, yurt dışı ise 5 lira 51 kuruş oldu.

Ayrıca, yurt dışında ikamet eden vatandaşların yanlarında getirdikleri cihazları için belirlenen 120 günlük kayıtsız cihaz kullanım süreleri iki defaya mahsus 180 güne kadar e-Devlet üzerinden uzatılabileceği bilgisi verildi.