Meteoroloji o bölgeleri uyardı: Kuvvetli sağanak geliyor!

Meteoroloji o bölgeleri uyardı: Kuvvetli sağanak geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli sağanak yağışlarla ilgili önemli bir uyarıda bulundu. Burdur, Isparta, Antalya, İç Anadolu ve Orta Karadeniz bölgelerindeki bazı iller için ciddi bir uyarı yapıldı.

Bugün öğle saatlerinden itibaren Burdur, Isparta ve Antalya'nın batısında kuvvetli gök gürültülü sağanaklar bekleniyor. Bu yağışların ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi tehlikelere neden olabileceği belirtiliyor. Vatandaşlar, olası risklere karşı dikkatli olmalı ve gerekli tedbirleri almalıdır.

İç Anadolu ve Orta Karadeniz'de Benzer Durumlar

Yarın öğle saatlerinden itibaren İç Anadolu ve Orta Karadeniz bölgelerinde de benzer durumlar yaşanabilir. Kayseri, Niğde, Sivas, Çankırı, Çorum, Yozgat, Kastamonu, Tokat, Ankara ve Kırıkkale gibi bölgelerde yerel kuvvetli ve gök gürültülü sağanaklar öngörülüyor.

Vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önemlidir. Bu tür hava koşullarında ulaşım aksamaları yaşanabileceği unutulmamalıdır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz