Marmara Bölgesi’nde sıcaklık rekorları kırmaya hazırlanıyor!

Marmara Bölgesi’nde sıcaklık rekorları kırmaya hazırlanıyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde sıcaklıkta önemli bir artışın yaşanacağını duyurdu. Yapılan değerlendirmelere göre, hafta sonuna kadar hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor.

Özellikle çarşamba, perşembe ve cuma günleri, sıcaklık artışının 8 ila 12 derece arasında olması tahmin ediliyor.

Hafta sonuna doğru beklenen yağışlarla birlikte, sıcaklıkların mevsim normallerine dönmesi öngörülüyor. Ancak özellikle İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ gibi illerde hava sıcaklıklarının 32 derecenin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Tedbir alınması gerekenler

Yüksek sıcaklıklar nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşlara uyarılar yapıldı. Özellikle günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 arasında açık alanda bulunmamaları konusunda dikkatli olmaları istendi.

Antalya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Antalya'da sıcaklığın mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerine çıkabileceği belirtildi. Özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocukların sıcak saatlerde dışarıda bulunmamaları önemle vurgulandı.

Marmara Bölgesi'nde yaşanan bu sıcaklık artışı ve Antalya'da beklenen rekor sıcaklık, vatandaşların tedbirli olmasını gerektiriyor. Meteorolojik veriler doğrultusunda, hava koşullarına uygun hareket etmek önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz