Kurban Bayramı öncesi et fiyatlarında düşüş yaşanmaya devam ediyor!

Kurban Bayramı öncesi et fiyatlarında düşüş yaşanmaya devam ediyor!

6 Haziran haftası itibarıyla UKON, dana ve kuzu kesim fiyatlarında kayda değer bir düşüş yaşandığını açıkladı. Kesim ücretlerinin 325 liraya kadar gerilemesi, piyasada dikkat çekti.

İthalatın Fiyatlar Üzerindeki Etkisi

Et ve Süt Kurumu'nun (ESK) kontrolsüz ithalat politikasını sürdürmesiyle birlikte kesim fiyatlarında 3-5 liralık düşüşler yaşanıyor. Tarımdan Haber'in bildirdiğine göre, Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON) tarafından açıklanan verilere göre, dana ve kuzu kesim fiyatları bir önceki haftaya kıyasla geriledi. Geçen hafta 328 lira olan dana yağsız kesim fiyatı, bu hafta 325 liraya indi.

Dana ve Kuzu Kesim Fiyatlarındaki Değişim

Dana kesim fiyatının yanı sıra kuzu kesim fiyatında da düşüş yaşandı. UKON verilerine göre, geçen hafta 379 lira olan kuzu kesim fiyatı, bu hafta 375 liraya düştü. Kesim fiyatlarındaki bu düşüş, ESK'nın yoğun ithalat faaliyetlerinin bir sonucu olarak görülüyor. Yurt içindeki hayvancılık sektörü ise bu durumdan olumsuz etkilenmeye devam ediyor.

Bakanlığın Yoğun İthalat Stratejisi

Tarım ve Orman Bakanlığı, canlı hayvan ve et ithalatını artırarak fiyatları dengelemeye çalışıyor. Ancak bu strateji, yerli üreticilerin maliyetlerini karşılamada zorluk yaşamasına neden oluyor.

Bayram Öncesi Düşen Fiyatlar Vatandaşı Sevindirdi

Bayram öncesi et fiyatlarındaki bu düşüş, tüketiciler tarafından memnuniyetle karşılandı. Özellikle bayram döneminde et tüketiminin artması beklendiğinden, düşen fiyatlar vatandaşlara rahat bir nefes aldıracak.

Güncel Kesim Fiyatları

Geçen hafta 328 lira olan dana yağsız kesim fiyatı bu hafta 325 liraya, geçen hafta 379 lira olan kuzu kesim fiyatı ise bu hafta 375 liraya düştü.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz