Kırmızı etten 10 kat daha çok protein içerir! Kaşık dolusu yenilmesi öneriliyor! Diyetisyenler tavsiye etti, 3 kaşığı 75 kalori

Kırmızı etten 10 kat daha çok protein içerir! Kaşık dolusu yenilmesi öneriliyor! Diyetisyenler tavsiye etti, 3 kaşığı 75 kalori

Son zamanlarda beslenme alışkanlıklarında önemli bir yere sahip olan kinoa, sağlıklı yaşam konusunda giderek daha da popüler bir hale geliyor. Etten bile çok daha fazla proteine sahip olan bu besin neden bu kadar önemlidir?

Beyaz, siyah ya da kırmızı gibi çeşitli renklerde olan kinoa, esnek bir yapıya sahiptir ve farklı yemeklerde kullanılır. Kinoa, yüksek besleyici bir değere sahip olmasıyla dikkat çeker. Bu özelliklerinden dolayı dengeli bir beslenme programından önemli bir hale gelmiştir.

Kinoa, hızlı bir pişmesi ve kolay bir şekilde hazırlanabilmesiyle en iyi seçeneklerden biridir. Kinoa; pilav, salata, çorba, tatlı gibi ürünlerde son derece geniş bir yelpazede kullanılır. Kinoa, sağlıklı yaşamı destekleyici olan çoğu kişi tarafından tercih edilir. Dünya da genel olarak da git gide daha fazla tüketilir. Bundan dolayı kinoa, modern beslenme alışkanlıklarında vazgeçilmez bir parça haline gelir. Son yıllarda herkes tarafından tercih edilir.

Etten daha fazla protein içeren besin

Kinoa, gram başına hesap yapıldığı zaman kırmızı etten çok daha fazla protein içerir. Kırmızı et, protein açısından zengin bir kaynak olmasına nazaran kinoa da şekilde yüksek protein içeren bir üründür. Kinoa, daha çok bitkisel protein kaynakları arasında dikkat edilecek bir değere sahiptir. Vejetaryen olarak beslenenler açısından önemli bir protein kaynağı olarak kabul edilir. Kinoa; demir, lif, magnezyum ve diğer çoğu önemli besin maddesini de içerir. Kırmızı etten bağımsız olarak ya da beraber tüketilerek sağlıklı bir protein kaynağı şeklinde de tercih edebilirsiniz.

Diyetisyenlerin gözdesi

Diyetisyenler, beslenme programlarına dahil edilmesi için kinoa tavsiye ediyor. Çünkü bu küçük ama değeri büyük tohum, sağlıklı bir besin deposudur. Kinoa; yüksek oranda protein, vitamin ve lif içerir. Bu yüzden diyetisyen programlarında en çok karşılaşılan ürünlerden biridir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz