Kirli ev sağlık açısından daha iyi ! Duyduklarınıza şok olacaksınız

Kirli ev sağlık açısından daha iyi ! Duyduklarınıza şok olacaksınız

Kirli evin daha sağlıklı olduğunu daha önce hiç duymamış olabilirsiniz! Tüm detaylar haberimizde. Bu araştırmayı okuyanlar bir daha evini temizlemeyecek! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Kirli ev temiz eve göre daha sağlıklı

Vücutta bulunan virüs, bakteri ve diğer küçük mikroplardan meydana gelen topluluk mikrobiyomlar ev, ofis ve hastane gibi yerlerde geçerli oluyor. Toronto Üniversitesi Yardımcı Doçent Sarah Haines yapmış olduğu araştırmalarda insanlardaki mikropların sağlık dengesini koruması ve hastalıkları engelleme gibi görevleri bulunduğunu, evlerde yer alan mikropların da olumlu olarak etkileri olabileceğinden bahsetti. Araştırmalar doğrultusunda iç mekan mikrobiyomlar insan sağlığı üzerinde etkili oluyor. Haines, insanların sağlığının daha iyidir olması için probiyotik alınması gerektiğinden dolayı için evlerde de probiyotiklerin olması gerektiğinin önemli olduğunu vurguluyor.

Uzmanlar probiyotik mimarı olarak isimlendirilen ve ev yapımında tercih edilen malzemelerin yararlı bakteri ile hazırlamanın bir yolu olup olmadığını üzerinde de araştırmalar yapıyor. Bu konuda uzman kişiler dost bakteriler içeren temizlik ürünlerinin faydalı olduğun yönünde araştırmalarına devam ediyor. Binalar içinde bulunan ortamın insanları hasta etme fikri 1983 yılında Dünya Sağlık Örgütü tarafından hasta bina sendromu olarak adlandırılırdı ve baş ağrısı, göz akıntısı ve hırıltı ı gibi kötü havalandırılan binalarda ortaya çıktı.

Mikrobiyomlar önemli

Dr. Haines ise içsel mikrobiyomların bilimin ilerleyen yıllarda gelişim gösterecek bir alanı olduğunu söylüyor. Chicago Üniversitesi’nde yapılan araştırmalar doğrultusunda yedi aileden kendilerinin yanında yer alan evlerde ışık anahtarları, yer ve tezgahlarının temizlemesi talep etti. 2014 yılında yayınlanan bir haberde ise altı haftalık çalışmada ailelerden üç tanesi ev değiştirdi, yeni evlerde yer alan mikrobiyom ise taşındıktan birkaç saat sonra değişim yapıldı. Netice olarak insanlardan kaynaklanan iç mekan mikrobiyomlarının üzerinde en büyük etkinin bu olduğu kanısına varıldı. Antibiyotik kullanmanın vücuttaki iyi ve kötü bakterileri yok etmesi gibi temizlik ürünleri de temizlik yapma konusunda kötü bakterileri uzaklaştırsa bile iyi bakterileri de yok ettiği bir gerçek. Buna özellikle dikkat edilmesi gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz