Haziran ayında taksimetre ücretlerine zam planlanıyor…

Haziran ayında taksimetre ücretlerine zam planlanıyor…

İzmir'de taksi ücretlerine yapılması planlanan zam hakkında detaylar netleşmeye başladı. Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, düzenlemenin hem vatandaşları hem de esnafı mağdur etmeyecek şekilde yapılacağını belirtti.

İzmir'de taksi ücretlerine fiyat ayarlaması

İzmir'de en son 2023 yılının temmuz ayında taksi ücretlerinde yapılan değişiklikten sonra, yeni bir fiyat düzenlemesi yapılması planlanıyor. 10 ay aradan sonra yeniden ele alınacak taksi ücretleri için İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi'ne başvuru yapılacak.

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, henüz rakamların netleşmediğini, ancak hazırlıkların tamamlandığını belirtti. Anık, "Diğer iller müracaatlarını yaptı. Biz de hazırlığımızı tamamladık ve önümüzdeki günlerde başvurumuzu yapacağız. Rakamlar netleşmedi, fakat eski fiyatların üzerine belli bir güncelleme olacak" dedi.

Maliyet artışları ve fiyat düzenlemesi

Anık, maliyetlerdeki artışın farkında olduklarını, ancak bunun tamamını vatandaşların sırtına yüklemeyeceklerini vurguladı. "Eskiden tarife fiyatlarını mazota göre yapıyorduk. Şimdi tamir, yedek parça ve sigorta giderlerini baz alıyoruz. Bir araç kaskosu 40-50 bin lira, trafik sigortası 15-20 bin lira. Yanınızda iki şoför çalıştırıyorsanız SGK bedelleri de kişi başı 7 bin lirayı buluyor" ifadelerini kullandı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ile yapılan iş birliği sayesinde, korsan taksilerle mücadele etkin bir şekilde sürüyor. Son bir ayda 24, geriye dönük olarak ise 150'ye yakın korsan araç kapatıldı. Anık, "Korsanla mücadelede yasal düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Mevcut cezalar yetersiz, bu konuda bir çalışma olduğunu biliyorum" dedi.

Korsan taksilerin yakalanması durumunda, araç sahiplerine iki ay araç kapatma ve 20 bin TL para cezası kesildiğini belirten Anık, "Cezaların daha yüksek olması lazım. Müşterilere de 2 bin TL ceza kesiliyor, fakat bunun da artırılması gerekiyor. Korsan taksilere binenler can güvenliklerini riske atıyorlar" diye konuştu.

Taksimetre ücretlerine zam tablosu

Kategori

Mevcut Ücret

Zamlı Ücret (Tahmini)

Açılış Ücreti

15 TL

18 TL

Kilometre Başına Ücret

10 TL

12 TL

Minimum Ücret

40 TL

48 TL

İzmir'de taksi ücretlerine yapılacak zam, maliyet artışlarına rağmen vatandaşı mağdur etmeyecek şekilde planlanıyor. Aynı zamanda korsan taksilere karşı sürdürülen etkin mücadele de devam ediyor. Yeni düzenlemelerin ve fiyat artışlarının haziran ayında yürürlüğe girmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz