Fatura ödeme zorunluluğu bu kişilere yok! Üstelik 1yıl boyunca geçerli olacak!

Fatura ödeme zorunluluğu bu kişilere yok! Üstelik 1yıl boyunca geçerli olacak!

31.05.2023 tarihine kadar faturalar ücretsiz olarak herkese sunuldu. Geçtiğimiz ay sonlandırılan doğalgaz desteği TBMM gündemine yeniden geldi. İşte detaylar haberin devamında…

Bildiğiniz gibi doğalgaz faturasında destek sağlanıyordu. 31.05.2024 tarihine kadar destek devam etti. Bu doğalgaz desteği geçtiğimiz ay sonlanmıştı. TBMM bu imkanın tekrar tüm hanelere sağlanması için harekete geçti.

TBMM’den yeni fatura müjdesi!

TBMM’den yeni yasa tasarısıyla müjde geldi.1 Mayıs 2025 tarihine kadar herkese ücretsiz olacak ve ücretsiz ödemeler devam edecek. Türkiye, ilk müjdeyi Karadeniz’den alarak Filyos Bölgesi’ne doğalgazı getirdi. Yürütülen çalışmalarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk ay doğalgazın, bir yıl boyunca evlere 25 m3 doğalgazın ücretsiz dağıtılacağını milyonlarca kişiye müjdeleyerek yüzümüzü güldürdü.

Doğalgaz piyasasında değişiklik yapılması için kanun teklifi!

Tüm hane vatandaşını mutlu eden doğalgazın ücretsiz olmasının devamlılığı için kanun teklifi yapıldı. Muğla Milletvekili Cumhur Uzun yeni yasa tasarısını sundu. Sunulan bu tasarı kapsamında 1 Mayıs 2025 tarihine kadar Türkiye’deki 25 m3 doğalgaz faturası devlet tarafından karşılanacak. Doğalgaz piyasası kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa tasarısı sunulurken TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na onaylanmasının ardından tüm Türkiye’de ücretsiz doğalgaz kullanımı devam edecek. Üstelik bu kullanım 1yıl olacak. Tasarı TBMM’nin onayının ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Bu güzel haber tüm hane vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dileriz.

Madde1: 18 Nisan 2001 tarihli ve 4646 sayılı doğal gaz piyasası kanununa aşağıdaki geçici hüküm eklenmiştir. GEÇİCİ MADDE 8- 1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren (bu tarih dahil) 25 Sm3’e kadar doğal gaz tüketimine ilişkin sistem kullanım bedelleri ve bu madde kapsamındaki bedeller konut abonesi faturasına ibadethane ve cemevi faturasına yansıtılacaktır.

1 Mayıs 2025’e kadar sistem kullanım ücretlerine ilişkin diğer tutarlar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesi tarafından garanti edilmektedir. Madde 2- Bu kanun yayımı tarihinden itibaren yürürlüğe girer. Madde 3- Bu kanun hükümlerini cumhurbaşkanı yürütür.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

1 Yorum