Erken emeklilik fırsatı kapıda! 10 yıllık girişi olanlar çok şanslı!

Erken emeklilik fırsatı kapıda! 10 yıllık girişi olanlar çok şanslı!

SGK, son dönemde EYT’den faydalanamayan ve bu durumda erken emekli olma fırsatını kaçıran vatandaşlar için yeni bir duyuruda bulundu. Bu vatandaşların prim günü eksik veya EYT düzenlemesinden faydalanamadıkları için bu haber onlar için bir müjde.

Bu erken emeklilikten kimlerin faydalanacağı vatandaş için merak konusu olmuş durumda. EYT olmadan ve prim günü eksik olanlar için erken emeklilik hakkı tüm detayları ile haberimizde.

Erken emeklilik fırsatından kimler faydalanabilir?

SGK, yaş durumu aramadan on yıllık sigortalılık süresi ve en az 1800 gün prim ödemiş olma koşuluyla tüm vatandaşlara erken emeklilik fırsatı tanıyor. Son dönemlerde EYT’den faydalanmayanlar ve malûlen emeklilik için başvuruda bulunan vatandaşlar sunulan bu yeni düzenden faydalanabilecek. SGK‘nın açıklamış olduğu bu yeni düzenleme ile EYT fırsatını kaçırmış olan vatandaşlar ve malûlen emeklilik başvurusunda bulunmak isteyenler için fazlasıyla bilgi sunmuş oluyor.

Bu yeni emeklilik çağı emekli olmak isteyen tüm vatandaşların yüzünü güldürecek. Çünkü sadece on yıllık yatırılmış olan sigortanızın olması ve 1800 günlük prim ödeme koşulunu karşılayan her bir vatandaş için emeklilik imkanı sunuyor. Aslında bu düzene baktığımızda iş hayatına çok erken yaşta başlayan ve prim gün sayısını dolduran tüm vatandaşlar için çok önemli bir fırsat oldu söylenebilir. Bu yeni düzenlemenin malûlen emeklilik sürecinde de vatandaşlara destek olduğu görülüyor.

Bildiğiniz üzere çalışma hayatı döneminde sağlık problemi yaşayan vatandaşların malûlen emeklilik hakları doğuyor. Bu bireyler raporları ile SGK‘ya başvurarak emeklilik haklarını talep edebilirler. SGK tüm bu talepleri 30 gün içerisinde inceleyip vatandaşlara geri dönüş yapacaktır.

Yeni düzenleme yakında geliyor!

Emeklilik sistemine yönelik yeni bir yenilik yakında açıklanacak. bu düzenlemeyle Bağ-kur’lu ev hanımları erken emeklilik imkanına sahip olacak. Şu an TBMM’de görüşülen bu yeni tasarı emekli olmak isteyenler için büyük bir avantaj sağlayabilir. Eğer bu tasarı kabul edilirse yaklaşık olarak 1.2 milyon vatandaş erken emekli olabilecek. Emeklilik bekleyen tüm vatandaşlara bu haberin en kısa sürede ulaşması temennimiz.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz