En çok emeklinin fazla olduğu iller belli oldu!

En çok emeklinin fazla olduğu iller belli oldu!

Türkiye'deki emeklilerin yaşadığı şehirler ve nüfus dağılımı üzerine yapılan araştırma, dikkat çekici verileri gün yüzüne çıkardı. İşte, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) tarafından gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları:

İstanbul Öne Çıkıyor!

Türkiye genelindeki emekli nüfusunun yüzde 20'si, yaklaşık 3 milyon 240 bin kişiyle İstanbul'da yaşıyor. Bu durum, İstanbul'u en fazla emekli nüfusuna sahip şehir konumuna getiriyor. Ardından sırasıyla Ankara ve İzmir geliyor.

Türkiye'deki emeklilerin yarısı, 10 büyükşehirde ikamet etmektedir. İstanbul'un yanı sıra Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Adana, Konya, Kocaeli, Balıkesir ve Mersin, bu büyükşehirler arasında yer alıyor.

En Düşük Emekli Nüfusu

Emekli nüfusun en az olduğu şehirler ise Ardahan, Bayburt ve Tunceli olarak belirlendi. Ardahan'da yaklaşık 10 bin 814 kişi, Bayburt'ta 13 bin 98 kişi ve Tunceli'de 13 bin 294 kişi emekli olarak yaşamını sürdürmektedir.

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, yapılan araştırmanın sonuçlarını değerlendirirken, emeklilerin yaşadığı şehirlerin önemine vurgu yapıyor. Emeklilerin ekonomik ve sosyal sorunlarının çözülmesi gerektiğini belirterek, hükümet ve yerel yönetimlere çağrıda bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz