Emeklilere Müjdeli Haber! Bu Hizmetten 6 Ay Boyunca Tek Kuruş Ödemeden Yararlanacaklar

Emeklilere Müjdeli Haber! Bu Hizmetten 6 Ay Boyunca Tek Kuruş Ödemeden Yararlanacaklar

Emeklilerin sağlık hizmetlerinden istedikleri gibi yararlanamaması nedeniyle SGK tarafından yapılan bu düzenleme, emeklilere önemli bir kolaylık sağlayacak.

Artan enflasyon yükü emeklileri zorlarken, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emeklilere güzel bir haber verdi. SGK, SPA tedavilerinin 6 ay boyunca emeklilere ücretsiz verileceğini açıkladı.

Emeklilerin fiziksel sağlığını iyileştirmeye ve genel refah seviyelerini yükseltmeye yardımcı olacağı düşünülen SPA tedavilerinin ücretsiz hale getirilmesi, emeklilerin yaşam kalitesini önemli ölçüde artırması bekleniyor.

Emeklilerin Sağlık Hizmetlerine Erişimini Artırmak Amaçlandı

Emeklilerin sağlık hizmetlerinden istedikleri gibi yararlanamaması nedeniyle SGK tarafından yapılan bu düzenleme, emeklilere önemli bir kolaylık sağlayacak. Fizik tedaviye ihtiyaç duyan ancak bütçe kısıtlılığı nedeniyle bu tedaviyi karşılayamayan emekliler için SPA tedavilerinin ücretsiz olması, sağlık hizmetlerine erişim imkanlarını genişletecek.

İşte Uygulamanın Detayları

  • SPA tedavileri şu anda test aşamasındadır ve ileride emeklilere ücretsiz olarak sunulacaktır.
  • Ücretsiz SPA uygulamalarından yararlanmak için emeklilerin sağlık kuruluşundan fizyoterapi ve rehabilitasyon veya tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji uzmanlarının raporu almaları gerekiyor.
  • SPA tedavisinin ücretsiz süresi 6 ay olacaktır. 6 ay sonra tedaviye devam edip etmeyeceğinize karar vermek için yeni bir rapor almanız gerekecek.
  • Emekliler aldıkları sağlık raporunu kullanarak SGK'ya başvuru yapabilecekler.

Başvuru Nasıl Yapılır?

Emekliler, SPA tedavisi için gerekli sağlık raporunu aldıkları sağlık kuruluşundan başvuru yapabilirler. Başvuru sonrasında SGK tarafından emeklilere ücretsiz SPA hizmeti sunulacaktır.

Emekliler için Bu Uygulamanın Faydaları Nelerdir?

  • Emeklilerin fiziksel sağlıklarının iyileşmesine yardımcı olacaktır.
  • Emeklilerin genel refah seviyelerini yükseltecektir.
  • Emeklilerin yaşam kalitesini önemli ölçüde artıracaktır.
  • Emeklilerin sağlık hizmetlerine erişim imkanlarını genişletecektir.

Emekliler, SGK'nın internet sitesinden veya 170 Alo 170 SGK Danışma Hattı'nı arayarak bu uygulama hakkında daha fazla bilgi edinebilirler.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz