Emeklilere kötü haber! Temmuz zammı bu emeklilere verilmeyebilir

Emeklilere kötü haber! Temmuz zammı bu emeklilere verilmeyebilir

Milyonlarca emeklinin 'belirtisiz zam' adı altında zam talebine kapıyı kapatan hükümetin kararlarında temmuz ayında verilecek zamma hazırlanıyor.

Emekliler yapılacak zammın yüzde kaç olacağını merak ederken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yöneticiliğinde ekonomi yönetiminin yeni emekli planı hakkındaki düşünceler açığa çıktı.

Temmuz emekli zammından yararlanabilecek mi?

Yılın ilk zamanlarında Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur için yüzde 49.25 artış yapılmışken, en düşük emekli maaşını 10 bin liraya yükseltmişlerdi. Yasalara göre memur ve emeklilere temmuz ayı içerisinde yapılacak zammın ödenecek enflasyon tutarı şimdiden tartışmalar yapılırken, her açıklama da emeklilere gereken önem verilmediğini belirtti.

Kulislerden verilen bilgilere bakılırsa her ne kadar yasal düzenleme ile binlerce emeklinin taban aylık olan 10 bin TL’nin üzerine çıkması beklenirken, kişilerin maaşları halihazırda 7 bin lira seviyelerine kadar düşüş halindedir.

Temmuz ayında yapılması beklenen ek zammın maaşlara yansıması bekleniyorken milyonlarca emeklinin eline geçen parada hiçbir artış yaşanmaması anlamına gelecek. Bir başka bakışla ekonomi yönetimi, geçtiğimiz yıl uygulananın aynısını uygulaması durumunda mevcut şartlarda taban aylığı 10 bin liranın altında olan emekliler, yapılacak zamdan bu zamda hiçbir fayda görmeyebilirler. Gözler meclisten çıkacak kararlarda olmasıyla milyonlarca emeklinin beklentisi karşılanacak mı bilinmiyor

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz