Emeklilere bankalardan üzücü haber! 81 ilde yasak koyuldu

Emeklilere bankalardan üzücü haber! 81 ilde yasak koyuldu

Milyonlarca emekliliği yakından alakadar edecek önemli bir karar için imza atıldı. Emeklileri zora sokacak olan bu karar herkesi kara kara düşündürmeye başladı. 81 ilde geçerli olacak uygulama başlatıldı. İşte haberin tüm detayları...

Bankadan para çekecek olan emekliler için yeni bir karar verildi ve imzalar atıldı. 81 ilde geçerli olacak bu uygulamanın başlamasıyla beraber emeklilerden gelen tepkilerde büyümeye devam ediyor. Bankalardaki gişe işlemlerinde yaşanan yoğunluğun azalması için kullanılacak bu uygulama en fazla yaşlıları etkilerken mobil uygulama kullanmayı tercih etmeyen kırsal kesimde bu durumdan çok kötü bir şekilde etkileniyor. Banka şubelerinde ortaya çıkan yoğunluğun azalması amacıyla ATM kullanımı için yönlendirme yapılan vatandaşlar bazı işlemleri yaparken yaşamış oldukları zorluklar sebebiyle duruma tepki göstermeye başladı.

Banka geri gönderiyor

Günümüzde bütün işler dijital bir şekilde yapılırken bu durumda en çok güçlük yaşayan taraf yaşlılar oluyor. Para çekmek ve yatırmak isteyen kişiler bu işlem için bankaların yolunu tutuyorlar ama geri çevrildikleri için artık gişe yerine ATM’lerden para çekmeye başladılar. Hesaplarında ise ne kadar para olduğunu öğrenmek için banka şubelerine gitmeyi tercih eden binlerce emekli kapıdan geri çevriliyor. ATM veya mobil bankacılığı kullanmayı tercih etmeyen ya da bilmeyen emekliler ise ne yapacağını kara kara düşünmeye başladı.

Dolandırılma korkusu başladı

İş ve zaman konusunda tasarruf sağlayabilmek için alınan bu karar doğrultusunda bankalarda artık aşırı yorgunluktan kurtulup rahat bir nefes aldı ı. ATM işlemlerini takip etmeyi bilmedikleri için başkalarından yardım istemek mecburiyetinde kalan yaşlılar ise her gün dolandırılma korkusu yaşıyorlar. Bu durumdan memnun değiller ve isyan etmeye başladılar. Banka şubelerinden 20.000 TL’nin altında para yatırma ve çekme işlemleri geri çevriliyor. Müşterilerin çekmek istediği tutar 20.000 TL değilse ya da altında kalıyorsa durumunda bu işlemler için ATM’ye yönlendirme yapılıyor. Bu konuda emekli ve yaşlı olanlar bilgi sahibi olmadığı için zorlandıklarını ifade ettiler ve biran önce eski sistemin geri gelmesini talep ediyorlar.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz