Elektrikli otomotiv dünyasında heyecanlandıran bir haber Togg'a bir yenisi daha geliyor!

Elektrikli otomotiv dünyasında heyecanlandıran bir haber Togg'a bir yenisi daha geliyor!

Elektrikli otomobillere olan talep gün geçtikçe artıyor bu da teknoloji devlerini bu sektöre yönlendirmeye itiyor. Şimdi de bir yeni üretim firması olacak olan iPhone üreticisi Foxconn’dan duyuru geldi.

Son zamanlarda elektrikli otomobillere olan ilgi de talep de bir hayli artmış haldedir. Dünya çapında birçok yerde yollarda sıkça görmeye başladığımız elektrikli araçların teknoloji devlerinin de ilgisini çekmeye başlamasıyla sektörden yeni üretim haberleri de gelmeye devam ediyor. İşte Xiaomi’nin araç üretimlerinin ardından elektrikli otomobil piyasasına bir adım atan iPhone üreticisi Foxconn’un Togg’u da geliyor.

Foxtron Model B detayları

Foxconn'un elektrikli hatchback modeli Foxtron Model B, Togg'u da tasarlayan ünlü tasarım firması Pininfarina tarafından tasarlandığı biliniyor. Foxconn Yönetim Kurulu Başkanı Liu Yangwei, aracın 2024 son çeyreğinde seri üretime başlanacağı ve 2025 başında siparişe açılacağını ifade etti. 450 km menzile sahip olacak Model B, 0,26 Cd sürtünme katsayısına sahip aerodinamik tasarımıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Foxtron Model B'nin diğer teknik detayları şuana kadar açıklanmadı, fakat aracın menzili ve düşük sürtünme katsayısı, teknoloji severlerin ilgisini çok çekeceği konuşuluyor. Foxconn'un bu yeni girişimi, elektrikli otomobil pazarında rekabetin daha da artacağını gösteriyor.

Foxconn, elektrikli otomobil camiasında kendi markasının yanı sıra Çinli Geely ile de ortaklık kurmuştu. Bu ortaklık ile ABD ve Avrupa dahil birçok ülkede satışa sunulacağı duyurularak elektrikli araçların üretimini içeriyor. Şirket, bu stratejik hamle ile global pazarda güçlü bir firma olmayı hedefliyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz