Eğitimde Yeni Dönem: Dersler Kutuplarda İşlenecek! Hocalar: Albert Einstein ve John Nash

Eğitimde Yeni Dönem: Dersler Kutuplarda İşlenecek! Hocalar: Albert Einstein ve John Nash

Doktora öğrencisi Lerry Yang: Bu sayede öğrenciler, istedikleri zaman ve mekandan derse katılarak, istedikleri hocadan ders dinleyecek.

Sanal Gerçeklik ve Yapay Zeka Destekli Eğitim: Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nden Yeni Bir Model

Sanal gerçeklik ve yapay zeka (AI) eğitimde yeni bir çağ açıyor! Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, bu heyecan verici teknolojileri kullanarak yeni bir eğitim modeli deniyor. Proje kapsamında, sanal gerçeklik gözlükleri ve yapay zeka destekli programlar aracılığıyla dersler veriliyor ve öğrencilerle etkileşim kuruluyor.

Ünlü Profesörlerden Sanal Dersler

Projenin öncüsü olan Dr. Pan Hui, "Tasarımcılar için Sosyal Medya" adlı dersinde 30 lisansüstü öğrenciye yapay zeka destekli bir avatar aracılığıyla ders veriyor. Dr. Hui, özel bir programa yüklenen slayt ve metinleri kullanarak oluşturulan avatarın dersleri işleyip, öğrencilerin sorularını yanıtladığını belirtiyor. Hatta Albert Einstein ve John Nash gibi ikonik figürlerin avatarlarının da test edildiği biliniyor.

Daha Erişilebilir ve Rahat Bir Eğitim Ortamı

Doktora öğrencisi Lerry Yang, yapay zeka destekli öğretmenlerin öğrenciler için "daha erişilebilir ve rahat bir ders ortamı" sağlayabileceğini savunuyor. Bu sayede öğrenciler, istedikleri zaman ve mekandan derse katılarak, istedikleri kadar tekrar yapabiliyorlar.

Geliştirilmesi Gereken Noktalar

Yapay zeka destekli eğitim modeli heyecan verici olsa da, geliştirilmesi gereken bazı noktalar da mevcut. Bazı öğrenciler, avatarların sorularına her zaman doğru yanıt veremediğini ve bazı teknik aksaklıklarla karşılaştıklarını dile getiriyorlar.

Gelecekte Neler Bekliyor?

Sanal gerçeklik ve yapay zeka, eğitimde büyük bir potansiyele sahip. Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin bu alandaki çalışmaları, gelecekte daha erişilebilir, kişiselleştirilmiş ve etkileşimli bir eğitim modeli oluşturulmasına öncülük edebilir. Bu modelin yaygınlaşmasıyla birlikte, öğrenciler farklı coğrafyalardan ve farklı geçmişlerden daha kolay bir şekilde bilgiye erişebilecek ve daha aktif bir şekilde öğrenme sürecine katılabilecekler.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz