Damar tıkanıklığın asıl sebebi belli oldu!

Damar tıkanıklığın asıl sebebi belli oldu!

Herkesin çok sevdiği her yemeğin içine muhakkak katılan o besin aslında sağlığımız için en büyük tehdit. Sağlığımızı çok kötü yöne sürükleyen organlarımızı içten içe bitiren bu besin neymiş haberimizin devamında inceleyelim.

Sofralarımızda ve yemeklerimiz de bir çok geçemediğimiz besin bulunuyor. Bu besinlerden biri var ki her yemekte kullanıyoruz ve bizler için vazgeçilmezlerin ön sıralarında yer alıyor. Fakat karaciğeri ve böbrekleri bitiren, yiyenin ömründen on yıl götüren ve diyabete de sebep olan bu besin sağlığımızı günden güne hasara uğratmaktadır.

Karaciğer yağlandırıyor obezite ve aşırı yağlanma sebep oluyor!

Bu besin karaciğerde yağ birikimine neden olabiliyor ve karaciğer yağlanması oranını arttırıyor. Özellikle fruktoz karaciğerde yağ sentezini arttırıyor bu durumda karaciğer sağlığı olumsuz etkileniyor. Bu durumdan en sık etkilenen karaciğer aşırı yağlanma sonucunda siroz gibi ciddi hastalıklarının ortaya çıkmasını ve organ yetmezliği oluşmasına kadar olumsuz sonuçlar doğabiliyor.

Günlük hayatımızın her alanında kullandığımız şeker fazla miktarda enerji sağlıyor. Fakat her şeyde olduğu gibi aşırı miktarda şeker tüketimi kilo alımına ve obeziteye yol açabiliyor. özellikle çok sık tükettiğimiz işlenmiş gıdalar yüksek şeker içeriği vücut ağırlığın arttırabiliyor ve sindirim sistemimizi de yavaşlatabiliyor. Etrafımızda çok fazla aşırı kilo olan, ödem tutan ve şişkinliklerden şikayet eden kişileri duyabiliriz. Bunu tek sebebi aşırı şeker ve tuz tüketimidir.

Kalp hastalığı riskini arttırıyor ve diş çürüklerine sebep oluyor!

Şeker kardiyovasküler hastalık riskini arttırıyor. Şeker kampa kan basıncını yükselttiği için bu durum kalp krizi inme ve diğer sorunlara sebep olabiliyor. özellikle 40 yaş üstü insanları ciddi oranda etkileyebiliyor.

Bunun yanı sıra şeker ağızda bakteri oluşturabiliyor ve diş çürüklerine sebep olabiliyor. Tatlı atıştırmalıkları sevenler için diş minesi zarar verdiği ve bunun sonucunda diş kayıplarına sebep olabileceği biliniyor. bu besinlerin çok sık tüketiminde diş sağlığımda olumsuz üzerinde etkileyebiliriz.

Şeker psikolojimizi de etkiliyor!

Şekerin aşırı tüketimi enerji seviyelerini dalgalandırmaya ve odaklanma sorunlarına yol açıyor. Aniden yükselen ruh hali ve çabuk biten enerji kişinin zaman içerisinde hiper mani veya depresyon gibi gibi zihinsel bozuklara yönelmesine neden oluyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz