Canan Karatay Zararlarını Açıkladı O İçecekten Uzak Durun Dedi

Canan Karatay Zararlarını Açıkladı O İçecekten Uzak Durun Dedi

Canan Karatay bir içeceğin zararlı olduğunu özellikle vurgulayıp, farklı sağlık problemlerine sebep olabildiğini söyledi. Bu nedenle ısrarla o içecekten uzak durulması gerektiğini tavsiye ediliyor. Çünkü zararları adeta saymakla bitmeyecek şeklinde.

Canan Karatay sağlıklı beslenme ile ilgili vermiş olduğu tavsiyelerle birçok kişinin dikkatini çekiyor. Aynı zamanda ünlü doktor hem zararlı hem de yararlı besinlerle yiyecek ve içecekleri de zaman zaman açıklıyor. Yine bu noktada bir içeceğin çoğu sağlık sorununa neden olduğunu söyledi.

Canan Karatay’ dan Uyarı

Canan Karatay enerji içeceklerinden uzak durulması ile ilgili bazı uyarılarda bulundu. Yine enerji içeceklerinin insan sağlığı açısından zararlı olduğunu söyleyen Canan Karatay, içerisinde bol miktarda mısır şekeri olduğunu vurguladı. Diğer yandan diğer kimyasal maddelerin de ekstra ne kadar olduğunu vurguladı. Canan Karatay enerji içeceklerinin bağışıklık sistemine zararı olduğunu da belirterek, bağırsaklara çok zarar gördüğünü aktardı. Diğer yandan beyin fonksiyonlarının zarar görmesine neden olduğunu da özellikle vurguladı.

Enerji İçeceklerine Dikkat

Enerji içeceklerinin kısa bir zaman için enerji verdiğini söyleyen Canan Karatay, daha sonra insanı yorgun düşürdüğünü özellikle vurguladı. Aynı zamanda birkaç saatlik geçici enerji ve mutluluktan dolayı bağımlı hale gelebileceğini de vurgulayan ünlü doktor, ‘Alkolle aynı, hatta alkolden daha hızlı bir şekilde karaciğer yağlanması yapar.’ Dedi. Enerji içeceklerinin vücut ve sinir sistemine alkolden daha çok zararı olduğunu belirten ünlü doktor, sindirim sistemini çok kötü bir duruma soktuğunu aktardı. Ayrıca vücut direncini en düşük seviyeye çeken enerji içeceklerinin farklı birçok hastalığı da ortaya çıkaracağını söyledi.

Zararları Adeta Saymakla Bitmiyor

Canan Karatay’ın kesinlikle önermediği enerji içeceklerinin zararları adeta saymakla bitmeyecek kadar fazla. Bu sebeple uzak durulması tavsiye ediliyor. Canan Karatay’ın değinmiş olduğu enerji içeceklerinin zararlarından en önemli olanı da aniden kalp durması ve hastanın komaya girmesine neden olabilir.